Software van Eocortex maakt het Belgische Ronse stuk veiliger

In het Belgische stadje Ronse, vlakbij Kortrijk, is een ultramodern systeem voor cameratoezicht ingevoerd. Met 30 camera’s en geavanceerde software van Eocortex worden automatisch situaties herkend die interventie behoeven. Zelfs op plaatsen waar geen camera’s zijn is het hierdoor veiliger geworden.

Eocortex, een ontwikkelaar van professionele software voor videotoezicht, heeft een kant-en-klare oplossing voor intelligente bewaking van stadscentra. Deze werkt met modules voor onder andere het herkennen van achtergelaten objecten, een te grote drukte en gezichtsherkenning. Met behulp van deze software zijn ongewenste situaties snel en automatisch te herkennen, zodat erger kan worden voorkomen.

Effectiviteit verbeteren
Het 25.000 inwoners tellende Ronse heeft sinds 2012 cameratoezicht, maar is sinds die tijd voortdurend op zoek naar mogelijkheden om de effectiviteit hiervan te verbeteren. Dat leidde ertoe dat men recent is overgestapt op de software van Eocortex. Hiermee wil men een volgende stap zetten in het terugdringen van de voortdurend stijgende criminaliteit. Al direct na het installeren van camera’s op drukke plaatsen, zoals bij het voetbalstadion, het treinstation en het centrale plein, daalde de criminaliteit aanzienlijk, vertelt hoofd van de politie Patrick Boel. En het mooie is dat dit niet alleen gebeurde op plaatsen waar camera’s zijn, maar ook elders in de stad. Dat komt volgens Boel omdat dankzij de camera’s veel meer aanhoudingen plaatsvinden, zodat de opgepakte personen ook in andere delen van de stad geen overlast meer veroorzaken.

Vandalisme
Veel vormen van criminaliteit zijn weliswaar gedaald, maar Ronse heeft nog wel veel last van vandalisme. Daarom werd het aantal camera’s recent uitgebreid. Ook deze camera’s werken met de software van Eocortex en met modules die direct reageren op indicatoren van vandalisme. Denk aan iemand die graffiti gaat aanbrengen. Dit vergroot de kans op een heterdaad aanzienlijk. De hoogwaardige camera’s van Axis zijn ook goed in staat om gezichten van daders scherp in beeld te brengen. Door de effectiviteit van het vernieuwde cameratoezicht gaat bovendien een sterk preventieve werking uit van de aanwezige camera’s. Het project in Ronse is gerealiseerd door integrator RTS in samenwerking met distributeur Visuatech.

In deze whitepaper is meer te lezen over de smart city-oplossingen van Eocortex.

Gedeeld

Geef een reactie