Speciale brandbeveiliging voor Duinrell en Tikibad

Attractie- en vakantiepark Duinrell en het bijbehorende waterpark Tikibad zijn beveiligd door Bosch Energy and Building Solutions. Bij een recente verbouwing zijn onder andere speciaal voor zwembaden aangepaste brandmelders toegepast.

In een waterrijke omgeving lijkt de kans klein dat er brand zal uitbreken. Toch moet het Tikibad voorbereid zijn op de gevaren van brand. Enerzijds verplicht wet- en regelgeving het attractiepark om verscheidene maatregelen te treffen. Anderzijds hecht Duinrell zelf ook grote waarde aan de veiligheid van haar gasten. ”Naast gastvrijheid staat veiligheid bij ons hoog in het vaandel”, aldus directeur Van Zuylen van Nijevelt. “Als management wil je er alles aan doen om het park zo veilig mogelijk te maken. Er worden strenge controles gehandhaafd op apparatuur en (water)attracties én we willen altijd inspelen op nieuwe ontwikkelingen. Niet alleen de bezoeker in het karretje van de achtbaan moet er zeker van zijn dat alles in orde is. Ook voor ons waterpark geldt, dat veiligheid boven alles gaat.”

De verbouwing
Duinrell besloot het Tikibad in 2016 & 2017 voor een derde maal groots te verbouwen. “Wij gingen daarom op zoek naar een partij die onze huidige brandmeld- en aspiratiesystemen kon vervangen”, vervolgt de directeur. “Doordat er meer chloordampen dan normaal vrijkomen in een zwembad worden aspiratiemelders nu eenmaal sneller aangetast. In Bosch Energy and Building Solutions vonden wij de partner die dit voor ons kon realiseren. Samenwerken met Bosch was voor ons een logische keuze, vanwege onze ervaringen met andere divisies van Bosch als leverancier voor de Duingalows in het vakantiepark.”

Brandmeldinstallatie
Bosch Energy and Building Solutions leverde en installeerde onder andere speciale, dubbel-gecoate melders die goed toegepast kunnen worden bij zwembaden. Daarnaast zorgden zij ook voor een uitbreiding van de brandmeldinstallatie voor het nieuwe overdekte kids-waterpark Playa. Vlak voor de zomer 2017 kon Duinrell waterpark Playa plus de driedubbele cone-glijbaan Triton in gebruik nemen. Het park telt nu maar liefst 1,3 kilometer glijplezier voor jong en oud.

Gedeeld

Geef een reactie