Technologie haalt meer uit de beveiligingsstrategie

Tyco Integrated Fire & Security benoemt drie manieren om met behulp van technologie meer uit de beveiligingsstrategie en –systemen te halen.

video cameraDe tijd dat beveiliging binnen organisaties een op zichzelf staande afdeling was, is voorbij. Security-professionals krijgen in hun werk steeds vaker te maken met andere disciplines binnen én buiten de organisatie en hebben behoefte aan geïntegreerde informatie om hun beveiligingsstrategie op te baseren. Nieuwe technologieën spelen daarbij een prominente rol.

Profiteer van de connectiviteit van IoT
Internet of Things (IoT) is niet langer een modewoord, maar realiteit. Steeds meer gebruikers genereren met verschillende apparaten en systemen data die met elkaar in verbinding staan. Ook beveiligingssensoren, zoals brandmelders of toegangspassen, kunnen aan deze connectiviteit bijdragen. De combinatie van data kan interessante nieuwe inzichten opleveren die bepalend zijn voor de totale business-strategie. In de toekomst zet deze ontwikkeling zich verder voort met samenwerkingen buiten de grenzen van de eigen organisatie, bijvoorbeeld met overheidsinstanties, en met de integratie van externe gegevens, zoals social media-gegevens en verkeersinformatie. Een Physical Security Information Management (PSIM)-platform helpt om de gegevens van verschillende systemen samen te brengen en te filteren in één overzichtelijk dashboard.

Schat de kracht van mobiele apparaten op waarde
Mobiele apparaten zijn een vanzelfsprekendheid geworden en daar kunnen beveiligingsprofessionals hun voordeel mee doen. Het mes snijdt daarbij aan twee kanten. Enerzijds kunnen beveiligingstoepassingen worden verbeterd door de mogelijkheden van de smartphone te benutten. Een smartphone kan bijvoorbeeld als vervanging dienen voor een toegangspasje. Dat verhoogt het gebruikersgemak en verkleint het risico op bijvoorbeeld verlies van de toegangspas en fraude. Anderzijds biedt mobiliteit de kans om de beveiligingsstrategie te verrijken, door meer interactie te creëren binnen de organisatie en waardevolle informatie snel en eenvoudig te delen. Medewerkers op de werkvloer zien en horen tenslotte meer dan de security-professional, die maar op één plek tegelijk kan zijn. Deze informatie kan worden ingezet voor het aanscherpen van de beveiligingsstrategie.

Kies flexibele technologische oplossingen
Economische, technologische en maatschappelijke ontwikkelingen volgen elkaar in razend tempo op en bedrijven willen in staat zijn zich hier snel op aan te passen. In tegenstelling tot een aantal jaren geleden hebben bedrijven dan ook steeds vaker behoefte aan een snelle ROI, maar wel met de optimale bescherming die van een beveiligingssysteem mag worden verwacht. Cloud-toepassingen, zoals Video Surveillance as a Service, bieden de mogelijkheid om hier invulling aan te geven. De cloud stelt bedrijven in staat om snel nieuwe functionaliteiten te implementeren zonder daarbij grote investeringen te hoeven doen. Deze flexibiliteit is van grote waarde nu bedrijven vaak te maken hebben met onzekere vooruitzichten of juist onvoorspelbare groei.

Technologische ontwikkelingen bieden volop kansen voor de beveiligingsstrategie van bedrijven, zegt Cynthia van Diejen-Bijloo, Marketing Business Development & Communications Director Benelux bij Tyco Integrated Fire & Security. Door informatie uit verschillende bronnen samen te brengen en hier nieuwe inzichten uit te filteren, kunnen bedrijven betere bescherming bieden en efficiënter werken. De flexibiliteit van cloud-oplossingen stelt bedrijven bovendien in staat om veranderingen gefaseerd door te voeren, passend bij hun budget- en beschermingsvoorwaarden.

Gedeeld

Geef een reactie