Transformatie van installateur naar dienstverlener

Hoe zou de technische beveiligingsbranche er over vijf jaar voor staan? Het is een vraag die Fred van Poelgeest voortdurend bezighoudt. De directeur van Niefra Beveiliging, die al 36 jaar actief is met innovatie van beveiligingstechniek, verwacht dat traditionele beveiliging steeds meer terrein zal moeten prijsgeven aan nieuwe ontwikkelingen, zoals Security in the Cloud.

Al vanaf het begin richtte Fred van Poelgeest zich op het topsegment van de markt. Met een compagnon richtte hij Niefra Beveiliging op en ging hij alarminstallaties ontwikkelen voor welgestelde particulieren. Die systemen werkten met trilcontacten op de ramen, zodat de mensen ook beveiligd werden als zij thuis waren. Wat later ging het bedrijf ook intercom- en camerasystemen installeren. Met behulp van een bouwkundige partner kon zo alles worden geleverd wat voor goede beveiliging nodig was. Geleidelijk werd overgegaan op beveiliging van bedrijven, waar ook tegenwoordig nog de focus op ligt. Dat had een flinke groei tot gevolg, zowel voor wat betreft omvang als kwaliteit.

Representatieve omgeving
Zo’n vijftien jaar geleden nam de compagnon van Fred van Poelgeest afscheid en ging zijn echtgenote leiding geven aan de operationele activiteiten. Door de aanhoudende groei werd vijf jaar geleden een nieuw pand in Diemen betrokken. “We hadden behoefte aan meer ruimte, maar vooral ook aan een representatievere omgeving waar wij klanten kunnen ontvangen.” De nieuwe vestiging aan de Stammerdijk in Diemen heeft een strakke, technische uitstraling en is smaakvol en modern ingericht. Aan de wanden hangen de vele certificaten en erkenningen die het bedrijf in de loop der jaren heeft verkregen.

Juiste papieren
“Al onze monteurs beschikken over de juiste papieren”, benadrukt Fred van Poelgeest. “Ze hebben sowieso MBV en de certificaten Projecteringsdeskundige CCTV en Projecteringsdeskundige Toegangscontrole. Twee monteurs zijn gediplomeerd installatiedeskundige brand. Wie verder wil, kan bij ons elke beroepsgerichte opleiding volgen. Dat moedigen wij ten zeerste aan. Zo zijn er twee begonnen aan de IRIS-opleiding Security Management en begint er binnenkort één aan de post-hbo-opleiding DHM Security Management. Ook als bedrijf investeren we volop in kwaliteit. Zo hebben we ISO 9001 en natuurlijk een BORG-erkenning. We waren zelfs het eerste bedrijf dat gecertificeerd werd voor de BRL 6020 ‘Ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden van beveiligingsinstallaties en beveiligingsfuncties’ van Techniek Nederland.”

Cloud
Het inmiddels 35 jaar oude Niefra Beveiliging is een middelgroot beveiligingsbedrijf. Dankzij de klantgerichte aanpak en de mogelijkheid om maatwerk te leveren is het actief in het topsegment van de markt. Tot de klantenkring behoren bijvoorbeeld kantoren op de Amsterdamse Zuid-As, vooraanstaande hotels en luxe winkelketens. Ook vermogende particulieren weten het bedrijf van Fred van Poelgeest na al die jaren nog te vinden, voor hun villa’s in Nederland en soms ver daarbuiten.

Veeleisende klanten
“We hebben een veeleisende groep klanten en zijn daarom altijd op zoek naar de nieuwste producten en oplossingen”, vervolgt de directeur. “Sinds vorig jaar bieden we ook beveiliging in de Cloud aan, want we voorzien een snel groeiende de vraag naar de oplossingen die daarmee mogelijk worden gemaakt. We hebben intussen een aantal grote opdrachten binnengehaald, waar wij deze technologie in de praktijk hebben toegepast. Dat worden belangrijke referentieprojecten voor ons.” Van Poelgeest erkent dat het niet altijd eenvoudig is om nieuwe technologie in de beveiliging toe te passen. “Je moet je klanten zien te overtuigen, maar ook je medewerkers. Maar ik kan garanderen dat Security in the Cloud superveilig is. En minstens zo belangrijk is dat de markt er klaar voor is. Klanten willen geen ingewikkeld systeem meer dat zij zelf moeten beheren. Zij willen ontzorgd worden en toch zeker kunnen zijn van een absoluut goed functionerend en veilig beveiligingssysteem. Wij kunnen ervoor zorgen dat alles op afstand beheerd en onderhouden wordt, zodat de klant zorgeloos kan wonen en ondernemen.”

Gedeeld

Geef een reactie