Trigion houdt rekening met stagnatie in omzet

Facilicom Services Group, het moederbedrijf van Trigion Beveiliging, groeide in 2011 met 4% tot bijna 1,1 miljard euro omzet. Het bedrijf is daarover niet ontevreden, omdat veel van de markten waarin Facilicom opereert krimpen.

Omzet Trigion afgelopen jarenBeveiliging en schoonmaak handhaafden vorig jaar in Nederland hun positie, terwijl de bouw en installatiebedrijven hun omzet zagen dalen. Overall liep de nettowinst met 14% terug tot 29 miljoen euro, vooral vanwege krimp bij bestaande contracten bij opdrachtgevers en scherpe tarieven bij nieuwe contracten.

Autonome groei werd met name gerealiseerd in integrale multi-service contracten, catering en zorgactiviteiten. Groei door acquisities vond met name plaats in het buitenland. Inmiddels bedraagt de buitenlandse omzet zo’n 25% van de concernomzet.

De markt voor facilitaire dienstverlening is sterk afhankelijk van het aantal kantoormeters in Nederland. Als gevolg van de economische recessie en flexibilisering van de arbeid (Het Nieuwe Werken) daalt het kantoorvolume. Facilicom houdt voor 2012 dan ook rekening met stagnatie of zelfs een lichte teruggang in omzet.

Gedeeld

Geef een reactie