Uitbreiding divisie automatische schuifdeuren Boon Edam

Boon Edam heeft per 1 juni een extra bedrijfspand in Edam in gebruik genomen ten behoeve van de productie en assemblage van automatische schuifdeuren.

De investering in het pand is een direct gevolg van de sterk groeiende stroom opdrachten voor deze producten vanuit aannemers en directe opdrachtgevers.

Boon Edam openingOp 1 juni is de nieuwe ruimte door Boon Edam feestelijk in gebruik genomen door het schuifdeurenteam. Het team was voor de gelegenheid gehuld in speciale T-shirts met de kreet ‘Laat ons maar schuiven’ erop. Nadat Pino Maglio een speech had gegeven, was het officiële moment aangebroken om het lint voor de ingang van het pand door te knippen. Vervolgens werd er geproost op deze mooie stap.

Pino Maglio, Managing Director van Boon Edam Nederland, laat aan Beveiliging Nieuws weten dat het bedrijf de laatste jaren steeds vaker de vraag kreeg of niet alleen de draaideuren, maar ook de automatische schuifdeuren in projecten verzorgt kunnen worden.

Een gemiddelde groei van zo’n 35% per jaar in de afgelopen 2 jaar en de nog grotere groeiverwachting voor dit jaar en de komende jaren, maakte het noodzakelijk om flinke stappen te zetten.

“Nu leveren wij al zo’n 20 jaar schuifdeuren, echter incidenteel en vaak voorkomend vanuit onze service & onderhoudswerkzaamheden op automatische deuren. Onze organisatie was dan ook op deze incidentele leveringen ingericht. Om aan de marktvraag te voldoen hebben wij de afgelopen jaren reeds extra mensen ingezet en geïnvesteerd in het laten certificeren van inbraak- en brandwerende schuifdeuren.”

Boon Edam productieDe productie- & assemblage-afdeling van de schuifdeuren is gesitueerd vlak naast de eigen poedercoatingfaciliteit van Boon Edam. Dit heeft als gevolg dat het schuifdeurentraject van onbehandeld aluminium tot gekleurd eindproduct kort is en snel doorlopen kan worden. “Omdat het poedercoaten van de schuifdeuren in eigen huis gebeurt en niet door derden, kunnen wij deze processtap kort houden ten opzichte van andere partijen. Wij zijn daarbij Qualicoat gecertificeerd en kunnen daarom ook een garantie van 10 jaar geven op de oppervlaktebehandeling van de schuifdeuren.”, aldus Maglio.

Het schuifdeurenteam bestaat uit technisch commercieel adviseurs, werkvoorbereiders, projectleiders, een complete assemblageafdeling en installatie-, service- & onderhoudsteam. De oprichting van dit team in het begin van 2015 heeft als resultaat gehad dat het proces van verkoop tot installatie, service & nazorg van automatische schuifdeuren optimaal geregeld is. De investering in een extra bedrijfspand stelt Boon Edam in staat om voorraadbeheer te optimaliseren en de productie- & assemblage-afdeling van schuifdeuren aanzienlijk uit te breiden. Dit alles heeft er reeds toe geleid dat de schuifdeuren sneller en tegen lagere kostprijzen geleverd kunnen worden.

 

Gedeeld

Geef een reactie