Uitbreiding hoofdvestiging ARAS vrijwel gereed

ARAS Security heeft dankzij het vertrek van een naastgelegen bedrijf de hoofdlocatie in Drunen flink kunnen vergroten. Meteen is ook alles gerenoveerd en gemoderniseerd. Verder zijn de faciliteiten voor klanten enorm uitgebreid. De directeuren Julius, Olivier en Robert Faber tonen trots het resultaat.

De in 1989 door de familie Faber opgerichte groothandel ontwikkelde zich de afgelopen dertig jaar tot een veelzijdige leverancier van zo’n 25 topmerken, die via installateurs worden verkocht in Nederland, België, Denemarken en Turkije. Dat leidde vooral de laatste jaren tot een flinke groei, waardoor behoefte ontstond aan uitbreiding. Voor het eigen personeel, maar ook voor gasten, zoals installateurs die trainingen komen volgen of die met hun klant een presentatie komen bijwonen. 
Eén harmonieus geheel
Uitbreiding op de locatie was helaas niet mogelijk. Daarom kwam het goed uit dat het bedrijf naast het hoofdkantoor ging verhuizen. ARAS besloot het pand te integreren in de eigen vestiging, om zo tot één harmonieus geheel te komen. Meteen werd ook het interieur flink aangepakt. Dat is nu veel moderner en beter berekend op hoe er tegenwoordig flexibel gewerkt wordt. Met name in de logistiek is flink geïnvesteerd. Het magazijn is in oppervlakte verdrievoudigd, omdat het assortiment voortdurend wordt uitgebreid en klanten verwachten dat spullen het liefst binnen een dag worden geleverd. Het magazijn is ook grotendeels geautomatiseerd. Met een zogenoemd shuttle-systeem van Kardex Remstar wordt een bestelling uitgevoerd, zodat één persoon maar liefst achttien orders tegelijk kan ‘picken’.

Showrooms
In een grote showroom zijn displays opgesteld met de belangrijkste producten van de verschillende fabrikanten. Deze kunnen werkend worden gedemonstreerd. In het kader van duurzaamheid is gekozen voor een opzet, waarbij de displays zo in een vrachtwagen gereden kunnen worden om op een beurs gebruikt te worden. Daarmee wordt tijdens beurzen verspilling van goede materialen voorkomen. Naast de grote showroom zijn er nog enkele kleinere ruimtes, die speciaal voor bepaalde merken of toepassingen zijn ingericht. Het meubilair in de showrooms en trainingsruimten is zodanig opgesteld, dat gebruikers met gemak 1,5 meter afstand kunnen houden van elkaar.
De displays in de showrooms zijn overigens niet de enige maatregel om bij te dragen aan een beter milieu. Het volledige dak van het gebouw is bedekt met zonnepanelen en er wordt gebruik gemaakt van een warmtepomp om met een minimum aan ingekochte energie het gebouw te kunnen verwarmen en koelen. Het pand aan de Thomas Edisonweg in Drunen sluit nu weer volledig aan op de eisen die een hedendaagse distributeur als ARAS aan huisvesting stelt.

Gedeeld

Geef een reactie