Veilig fitnessen dankzij bewaking met IDIS Center

Snap Fitness is een compact, kleinschalig fitnesscentrum dat 24 uur per dag en 7 dagen in de week toegankelijk is voor leden. De door IDIS geleverde camera-observatie maakt essentieel onderdeel uit van het totaalconcept, zowel tijdens de bemande als onbemande uren.

Snap Fitness zocht naar een waterdicht beveiligingssysteem dat perfect zou aansluiten bij het 24/7-concept van de succesvolle franchiseformule. Belangrijke eis voor het systeem was het eenvoudig terug kunnen kijken van de camera-observatiebeelden.
Op aanraden van de interieurbouwer nam Snap Fitness contact op met M2 Beveiliging. Als ervaren beveiligingsbedrijf en installateur wist M2 Beveiliging direct hoe het project Snap Fitness aangepakt moest worden. M2 Beveiliging heeft bij Snap Fitness in Breda de complete elektrische installatie verzorgd, de verlichting en noodverlichting aangebracht, het netwerk geïnstalleerd en het intercomsysteem aangebracht. Op advies van M2 Beveiliging is gekozen voor de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van de IDIS totaaloplossing.

Compleet plaatje
Met de inzet van strategisch geplaatste HD camera’s, een 8 kanaals NVR en IDIS Center kon perfect het gevraagde waterdichte beveiligingssysteem worden gecreëerd. Het Snap Fitness toegangssysteem met passen voor de leden werd hieraan toegevoegd en maakte het plaatje compleet.
Beheerder Marga Vermeeren gebruikt IDIS Center en de aanwezige functionaliteiten zeer intensief. Elke dag checkt ze wie tijdens de onbemande uren van het fitnesscentrum aanwezig zijn geweest en of iedereen zich netjes aan de regels heeft gehouden. Marga vertelt enthousiast: “Het fitnesscentrum werkt met toegangspassen. Voordat iemand binnen is heeft men 2 of 3 keer de pas moeten scannen. Vervolgens kan de sporter een keycord met assistentieknop pakken, zodat in geval van calamiteiten direct een stil alarm wordt afgegeven. De meldkamer kan via de camerabeelden live meekijken en zo beoordelen wat er aan de hand is. Er kan zelfs een automatische spraakverbinding tot stand worden gebracht. Afhankelijk van de melding wordt een beveiliger gestuurd of 112 ingeschakeld, de meldkamer volgt daarbij het vastgestelde protocol.”

Veranderende wensen
Het bieden van een veilig en vertrouwd gevoel, ook tijdens onbemande uren ligt ten grondslag aan het succes van Snap Fitness 24/7. De door M2 Beveiliging geboden oplossing en de inzet van de IDIS producten hebben geleid tot de vertrouwde waarborging van zowel de leden als de aanwezige materialen.
Het concept van Snap Fitness speelt in op de veranderende wensen van de klanten en de technologische mogelijkheden. Met flexibele contracten voor haar leden, hypermoderne fitnessapparatuur, een interactieve “training app”, virtuele instructeurs, 24/7 veilige toegang en de gezelligheid van een lokale club is Snap Fitness een zeer succesvolle franchiseformule.

Interieur Snap Fitness Breda 

 

 

Gedeeld

Geef een reactie

Dagelijks nieuws over beveiliging en veiligheid