Verisure komt met directe verbinding met politie

Verisure introduceert een versnelde verbinding met het Gemeenschappelijk Meldkamer Systeem (GMS). De politie stelt via deze directe verbinding operators van particuliere alarmcentrales in staat om, bij een geverifieerd alarm, alle benodigde informatie met één druk op de knop te delen met de meldkamer van de politie.

De koppeling stelt operators van particuliere alarmcentrales in staat om na verificatie van het alarm alle benodigde informatie, zoals camerabeelden en locatie-gegevens, via een versleutelde verbinding met één druk op de knop te delen met de meldkamer van de politie. Deze ontwikkeling versnelt de reactietijd van politie en verhoogt daarmee de pakkans doordat de politie sneller ter plaatse kan zijn.

3,2 seconden communicatietijd
Bram Vandenbergen, technical manager bij Verisure: “Zowel bij Verisure als bij de politie bestond al langer de wens om alarmmeldingen digitaal te laten verlopen. Elke seconde die we kunnen besparen in onderlinge communicatie, winnen we in de aanrijtijd en opvolging van het alarm. Het is mooi om te zien dat we met deze ontwikkeling de communicatietijd hebben kunnen terugbrengen van enkele minuten naar gemiddeld 3,2 seconden. Daarmee zetten we gezamenlijk een grote stap in het bestrijden van criminaliteit en het realiseren van meer gemoedsrust in de samenleving.”

Samenwerking verhoogt veiligheid
Deze ontwikkeling van de GMS koppeling met particuliere alarmcentrales is volgens de politie een mooi voorbeeld van een effectieve publiek-private samenwerking. “De politie werkt graag samen met partners in de veiligheidsketen zoals Verisure. Dat we nu versneld de juiste informatie doorkrijgen van particuliere alarmcentrales, is cruciaal in het opsporen van verdachten. Met deze koppeling vergroten we de heterdaadkracht van de politie. Zo levert deze samenwerking een mooie bijdrage aan het verhogen van de veiligheid in de samenleving”, aldus Anne van de Kieft van de politie. In de komende periode gaan ook andere particuliere alarmcentrales gebruikmaken van deze GMS-koppeling.

Gedeeld

Geef een antwoord