‘Video is de volgende technische revolutie’

Zestig procent van de gebruikers heeft geen idee wat je met bewakingscamera’s nog meer kan doen dan het vastleggen van incidenten. Dat zei sales en marketing manager Kenneth Hune Petersen van Milestone Systems, bij de aftrap van MIPS2021, een online evenement dat maandag en dinsdag plaatsvindt. “Onze markt biedt dus nog volop kansen.”

Petersen vergeleek de situatie met een eeuw geleden, toen Henry Ford zei: ‘Als ik mijn klanten vraag wat zij willen, dat antwoorden zij: snellere paarden.’ “Wij gebruiken camera’s om onveiligheid te signaleren. Dat is wat klanten willen. Maar er is nog veel meer mogelijk. Als we daarvoor open staan, komt er een tsunami van nieuwe mogelijkheden en innovaties op ons af. Van eenvoudige systemen met wat camera’s ontwikkelen we onze technologie tot een omvangrijk ecosysteem, waarmee we alle processen in de maatschappij slimme en efficiënter kunnen maken.”

Mogelijkheden van morgen
“Wij als industrie weten vaak wel wat er morgen mogelijk is”, vervolgde Petersen. Maar onze klanten zijn vooral met vandaag bezig. Daardoor blijven veel kansen liggen. Daarom is het onze taak als industrie om klanten op die nieuwe mogelijkheden te wijzen. Daarmee helpen we niet alleen de klant vooruit, maar ook onszelf. De waarde van onze bedrijven zal enorm toenemen, evenals de winstmarge omdat we onze klanten gaan helpen aan meer omzet en winst. Klanten zullen er niet om vragen. Velen denken zelfs dat het gebruik van camera’s verboden is als het niet om veiligheid gaat. Jammer, want camera’s leveren een schat aan waardevolle gegevens op en het is onze uitdaging om daar bruikbare informatie uit te halen. En dat kunnen we. Het analyseren van beelden uit een camera hebben we inmiddels goed onder de knie en nu kijken we hoe data uit een compleet systeem van sensoren kunnen halen en analyseren. Maar alles begint met goede informatie-uitwisseling tussen leverancier en gebruiker. Daarvoor hebben we de Milestone Marketplace ontwikkeld. Daar is te zien hoe video ons leven gaat veranderen, zoals elektriciteit ons leven in de twintigste eeuw heeft veranderd. Daar moeten we wel op inspringen voordat anderen dat doen!”

Neem deel aan de conferentie via deze link.

Gedeeld

Geef een antwoord