VideoGuard opent Experience Room voor praktijkdemonstraties

De geavanceerde camera’s van Bosch en het omvangrijke securitymanagementplatform van Genetec geïntegreerd met ASSA ABLOY, HID, SLAT en vele andere fabrikanten bieden geweldige mogelijkheden. Maar hoe kan een installateur die in de praktijk aan klanten demonstreren? Onder andere om dat mogelijk te maken heeft VideoGuard een Experience Room ingericht, waar de nieuwste technologieën live zijn te gebruiken. 28 februari vindt er de eerste Experience Day plaats.

De Experience Room in het hoofdkantoor van VideoGuard in Waalwijk biedt tal van mogelijkheden. Het bedrijf kan er trainingen verzorgen met behulp van een groot interactief touchscreen scherm, maar deelnemers aan de trainingen kunnen ook plaatsnemen achter bedieningsconsoles en zo de systemen in een live situatie bedienen. Het bedrijf dat zich als value added distributor profileert ziet de nieuwe faciliteit als een belangrijke aanvulling op de bestaande dienstverlening.

Meer profijt
“Neem Security Center van Genetec. Dat biedt een enorme hoeveelheid mogelijkheden, waarvan er in de praktijk vaak maar enkele worden benut”, verklaart algemeen directeur Richard Nass van VideoGuard. “En dat is jammer, want de eindgebruiker kan voor hetzelfde geld veel meer profijt halen uit zijn beveiligingssysteem.” Als voorbeeld demonstreert hij de technologie waarmee gezichten in een videobeeld onherkenbaar gemaakt kunnen worden. “Dat maakt videotoezicht mogelijk in situaties waar dat anders om privacy-redenen verboden zou zijn. Je kan zelfs gezichten van voorbijgangers onherkenbaar maken, terwijl het gezicht van iemand die zich verdacht gedraagt wel scherp wordt afgebeeld.”

Voetbalstadion
Naast de Experience Room in Waalwijk gaat VideoGuard een praktijkruimte inrichten in het stadion van N.E.C.. Eigenlijk wordt dat gewoon de beveiligingsloge van het Goffertstadion, maar VideoGuard is met de Nijmeegse voetbalclub – waarvan het bedrijf sponsor is – overeengekomen dat de ruimte ook gebruikt mag worden voor het geven van demonstraties en het organiseren van klantenevenementen. Dat is natuurlijk ideaal om de nieuwste technologieën te kunnen laten zien aan beveiligingsmanagers van andere stadions, maar ook evenementenbeveiligers in het algemeen zullen geïnteresseerd zijn. Daarnaast is het interessant om te zien hoe de apparatuur presteert in een stadionomgeving, waar doorgaans hoge eisen worden gesteld aan de camera- en toegangssystemen.

Donderdag 28 februari zal de allereerste Experience Day van VideoGuard worden gehouden. Deze dag wordt volgens directeur Richard Nass een ware belevenis voor een ieder die VideoGuard wil leren kennen of in VideoGuard is geïnteresseerd. Tijdens deze bijzondere dag kan niet alleen kennis worden gemaakt met het team van VideoGuard, maar is vooral de Experience Room Montréal te beleven.

Meer informatie of een live demo in de nieuwe Experience Room Montréal? Neem dan contact op met onze sales afdeling via sales@videoguard.nl of bel naar +31 85 0410510

Gedeeld

Geef een reactie