Vier nieuwe Volvo geldwagens voor G4S

G4S heeft vier nieuwe Volvo FM 330 6×2 X-low geldwagens. Ze behoren tot de grootste voertuigen in het wagenpark.

Het geld- en waardetransport van G4S in Nederland vindt plaats vanuit zes strategische locaties. Ger Pruis is verantwoordelijk voor Nieuwbouw, Fleetmanagement en Development.

G4S geldwagen
Voor G4S is Volvo Trucks een nieuwe leverancier. Pruis is zeer te spreken over de techniek en de veiligheid van de Volvo FM. “Volvo I-Shift, die we kunnen bedienen vanaf het dashboard, is een soepel schakelende versnellingsbak, waardoor je uitstekend kunt manoeuvreren. Zeker ook omdat de naloopas stuurbaar is. De cabine is prachtig. Dat is ook wat ik terugkrijg van de bemanning van de trucks. Perfecte stoelen en door de lage motortunnel ideaal voor ons werk.”

G4S stelt hoge eisen aan de voertuigen voor geld- en waardetransport. Veiligheid staat daarbij voorop en de voertuigen zijn dan ook voorzien van de modernste beveiligings- en communicatiemiddelen. “De nu in gebruik genomen Volvo FM trucks zijn de grootste voertuigen die we hebben. De trucks worden gebruikt voor het transport van bankbiljetten en munten. Het GVW is dan ook 27 ton. De keuze voor Volvo is bepaald doordat zij af fabriek een oplossing boden die in principe al onze wensen vervult. Bij een aantal banken moeten we naar binnen, dat betekent dat je een laag chassis nodig hebt en een lage cabine. De opbouw van een dergelijke eenheid vergt acht maanden.”

In Nederland bestaat het wagenpark van G4S uit 800 eenheden, waarvan 200 bepantserde voertuigen.

 

Gedeeld

5 thoughts on “Vier nieuwe Volvo geldwagens voor G4S”

Geef een reactie