Belcentrale Security telt af; nog minder dan 4 maanden te gaan

Nog een paar maanden te gaan en dan is het zover. ISDN stopt ermee. KPN heeft aangegeven dat ze per 1 september 2019 ophouden met het aanbieden van enkelvoudige en meervoudige ISDN1/2 en meervoudige PSTN. Belcentrale Security waarschuwt voor de gevolgen hiervan.

Dit betekent onder andere dat de stabiliteit en kwaliteit van ISDN-lijnen in de toekomst niet meer gegarandeerd kunnen worden en dat veel bedrijven na 1 september niet meer bereikbaar zijn als ze nu niets ondernemen.
Naar schatting blijkt dat ruim 50.000 bedrijven nog niet de overstap hebben gemaakt en dit heeft consequenties. Niet alleen de telefonie werkt niet meer, maar ook faxmachines, pinapparaten, toegangsbeheer en alarmsystemen kunnen het laten afweten. Alle diensten die via een ISDN-lijn lopen liggen er dan uit.

Alarmsysteem
“Vergeet vooral uw alarmcentrale niet, bij een overstap met uw telefonie naar VoIP. Waarschijnlijk loopt uw centrale via een analoge lijn of ISDN. Uw lijn, waar uw alarmcentrale gebruik van maakt, wordt opgezegd zodra uw telefoonnummers zijn verhuisd naar een andere provider”, waarschuwt Karim Bourjila, directeur Telecom van Belcentrale Security. Het alarmsysteem kan vervolgens geen meldingen meer doorgeven aan de meldkamer, waardoor organisaties niet meer goed beveiligd zijn. “Wees daarom op tijd en stap over naar toekomstbestendige oplossingen.”

Meer informatie over Belcentrale Security en haar mogelijkheden is te vinden op de website.

Gedeeld

Geef een reactie