Beveiliging nieuws

Onze partners

Centurion

SmartSD

RoSecure

EAL

Traka ASSA ABLOY

SMC Alarmcentrale

Multiwacht

BHVcertificaat.online

SmartCell

NetworxConnect

Oribi ID Solutions

IDIS

Seagate

Nimo Dog Security

Lobeco

GFT

Advancis

Optex

Sequrix

Bosch Security Systems

VAIBS

OSEC

Securitas

Nimo Drone Security

G4S

2N

Top Security

Brivo

Eagle Eye Networks

HD Security

Kiwa

VVNL

Hikvision

i-Pro

NIBHV

Nenova

DZ Technologies

Add Secure

De Beveiligingsjurist

Crown Security Services

JMB Groep

Dero Security Products

Milestone

Bydemes

ARAS

PG Security Systems

SOBA

Alarm Meldnet

MPL

ADI

HID

VBN

CardAccess

VideoGuard

Secusoft

Avigilon Alta

Gold-IP

Service Centrale Nederland

Trigion

Regio Control Veldt

Masset Solutions

Connect Security

Koninklijke Oosterberg

VEB

Genetec

Alphatronics

CSL

Paraat

Paxton

Ajax Systems

Uniview

CDVI

Eizo

Dahua

ASIS

20face

Hanwha Vision Europe

Seris

Unii

Explicate

ASSA ABLOY

Akuvox

België, Duitsland en Nederland samen tegen criminele bendes

17 mei 2018
Redactie
10:58

In Maastricht is een belangrijk akkoord getekend tussen België, Duitsland en Nederland voor de oprichting van een centrum dat grensoverschrijdende criminaliteit gaat helpen bestrijden. Het gaat om EURIEC, ofwel Euregionaal Ontwikkel- en Expertisecentrum. De belangrijkste taak wordt informatie-uitwisseling.

Namens Nederland zat minister Grapperhaus van Justitie & Veiligheid aan tafel. België had minister Jan Jambon van Veiligheid en Binnenlandse Zaken afgevaardigd en Duitsland werd vertegenwoordigd door Herbert Reul, minister van Binnenlandse Zaken van deelstaat Nordrhein-Westfalen. Het nieuwe centrum moet meer slagkracht bieden in de aanpak van grensoverschrijdende criminaliteit. Dit verwacht men te bereiken door intensieve informatie-uitwisseling tussen politiekorpsen en juridische diensten uit de drie landen. Eerder werden in Vlaanderen al twee proefprojecten met deze aanpak gedraaid. Hierbij ging het onder andere om verbetering van de informatie-uitwisseling tussen gemeenten, veiligheids- en inspectiediensten. Burgemeesters kunnen zo bijvoorbeeld betere ondersteuning krijgen bij het sluiten van bedrijven die verdacht worden van banden met de georganiseerde criminaliteit. Een dergelijke vorm van samenwerking is volgens minister Jan Jambon ook over de landsgrenzen nodig, want anders blijven bendes volgens hem misbruik maken van de juridische barrières tussen landen. Criminelen weten volgens Jambon handig gebruik te maken van de verschillen in de regelgeving tussen de landen onderling.
Het centrum gaat concrete ondersteuning bieden aan organisaties die aan weerszijden van de grenzen aan de slag zijn, door hen samen te brengen en juridische expertise te leveren. Ook moet het EURIEC nieuwe inzichten en mogelijke oplossingen aanleveren, net als aanbevelingen voor nationale en internationale wetgeving.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

Videoguard

MPL

Suricat

Wordt een partner