Beveiliging nieuws

Onze partners

HID

Gold-IP

Service Centrale Nederland

ASIS

Koninklijke Oosterberg

Seagate

Eizo

EAL

VAIBS

Hikvision

Unii

Secusoft

Dahua

Alarm Meldnet

VBN

Milestone

Ajax Systems

Oribi ID Solutions

ASSA ABLOY

Crown Security Services

Explicate

Nimo Dog Security

Sequrix

SmartSD

Eagle Eye Networks

GFT

Multiwacht

De Beveiligingsjurist

Centurion

Bosch Security Systems

Optex

Nimo Drone Security

2N

CDVI

Securitas

NIBHV

Bydemes

RoSecure

NetworxConnect

Paxton

Uniview

Hanwha Vision Europe

HD Security

SmartCell

Traka ASSA ABLOY

Dero Security Products

Avigilon Alta

Kiwa

DZ Technologies

SMC Alarmcentrale

G4S

BHVcertificaat.online

CSL

i-Pro

Alphatronics

Paraat

Brivo

VVNL

PG Security Systems

VEB

ADI

CardAccess

Advancis

VideoGuard

Lobeco

IDIS

ARAS

Nenova

Add Secure

SOBA

Trigion

Masset Solutions

Akuvox

Seris

Connect Security

MPL

OSEC

20face

Top Security

Genetec

JMB Groep

Regio Control Veldt

Belgische vakbond zet mishandelen agenten online

21 mei 2020
Redactie
11:46

Om het publiek te laten zien onder welke omstandigheden Brusselse agenten hun werk moeten doen, heeft de Belgische vakbond VSOA Politie beelden van een mishandeling online gezet. Te zien is hoe leden van een jeugdbende erop los rammen en trappen, terwijl agenten iemand trachten te arresteren.

De politievakbond vindt dat het Brusselse stadsbestuur veel te slap optreedt tegen jeugdbendes die complete wijken teisteren. Tijdens het gefilmde incident kwamen agenten stadswachten te hulp, die een ruzie probeerde te sussen. Een van de ruziemakers bleek een ander met een mes in de bil gestoken te hebben. Daarop wilden de agenten tot aanhouding overgaan, maar dat ontaardde in een worsteling, waarbij omstanders op de agenten in begonnen te slaan en te schoppen. Zo probeerden zij de verdachte te bevrijden. Zo’n incident kan gebeuren, maar volgens de vakbond is het meer regel dan uitzondering. Zodra de politie ergens wil optreden, komen er groepen jongeren op af om dat te verhinderen.

Harder optreden
De vakbond vindt dat de Brusselse politiek harder moet optreden tegen de probleemjongeren, in plaats van ze te pamperen. ‘We willen dat de politiek een plan maakt om deze jongeren voor eens en voor altijd zeer streng aan te pakken en een duidelijk signaal te geven dat wij als maatschappij dit uitschot niet tolereren’, schrijft zij. In Antwerpen en Gent zouden de gemeentebesturen wel adequaat optreden, waardoor daar veel minder problemen zijn. ‘Maar in Brussel steekt men liever de kop in het zand en grijpt men naar excuses die al meer dan dertig jaar herhaald worden’, aldus de vakbond. De politie in de Belgische hoofdstad heeft het extra moeilijk gekregen door de coronacrisis. Vooral in de armere wijken weigeren mensen zich aan de noodmaatregelen te houden en komt de politie handen te kort voor de handhaving. Daar komt nog bij dat de rechterlijke macht in België achterstanden heeft van 2 tot 6 jaar, waardoor arresteren in feite zinloos is.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner