Beveiliger krijgt vier jaar cel voor uitdelen van fatale trap

Een 38-jarige beveiliger van de Rotterdamse Schouwburg is door de rechter veroordeeld tot vier jaar celstraf voor de dood van de 32-jarige Jip Jurg. Tijdens het internationale filmfestival in Rotterdam kreeg de beveiliger ruzie met het slachtoffer, waarna hij een dodelijk trap uitdeelde.

Het incident gebeurde nadat het slachtoffer met een glas bier naar buiten was gelopen. De beveiliger sprak hem daarop aan, waarop het slachtoffer begon te slaan. Er kwamen meer beveiligers bij, die Jurg tegen de grond werkten. Daarop deelde beveiliger H. de trap uit, wat hij overigens is blijven ontkennen. Hij zou per ongeluk op het slachtoffer zijn gaan staan. Jurg overleed niet direct. Hij nam een taxi naar huis en werd de volgende dag levenloos aangetroffen door familieleden. Autopsie leerde dat het slachtoffer was overleden door inwendig bloedverlies, die het gevolg was van de trap.

Niet geschikt
Het Openbaar Ministerie had eerder al vier jaar cel geëist. Wat volgens de rechtbank heeft meegewogen is dat H. als professionele beveiliger beter dan een ander had moeten kunnen inschatten wat het gevolg zou kunnen zijn van het toegepaste geweld. Ook had hij al de reputatie van iemand met losse handjes. Hij had een strafblad wegens mishandeling van een cafébezoeker in 2016. Het OM gaf aan de man niet geschikt te vinden voor zijn vak als beveiliger.

Gedeeld

Geef een reactie