Beveiliger in zaak Jip Jurg wordt verdacht van doodslag

De 27-jarige beveiliger die volgens justitie betrokken is geweest bij de dodelijke mishandeling van Rotterdammer Jip Jurg (32), blijft voorlopig nog een maand in de cel, zo schrijft het AD. Hij is woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en wordt verdacht van doodslag.

Het incident vond in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 januari plaats voor de Rotterdamse schouwburg waar het slachtoffer een afterparty van het filmfestival bijwoonde. Toen hij met een glas in de hand naar buiten liep, vertelde een beveiliger hem dat dit niet mocht. Jurg reageerde echter niet, waarop twee andere beveiligers zich ermee gingen bemoeien en de situatie escaleerde. Er brak een vechtpartij uit en nadat de rust was hersteld, ging de man met een taxi naar huis, waar hij anderhalve dag later dood werd aangetroffen.

Ingesloten
De drie beveiligers meldden zich bij de politie en werden aangehouden. Twee van hen konden gaan na het verhoor, maar een van hen werd ingesloten. Evenementenbedrijf Guestwise, ontkent dat de ingehuurde beveiligers klappen hebben uitgedeeld. Er zou alleen een opstootje zijn geweest. De van doodslag verdachte beveiliger blijft zeker een maand in voorlopige hechtenis. Waarvan zijn twee vrijgelaten collega’s worden verdacht is nog niet duidelijk.

Gedeeld

Geef een antwoord