Beveiliging nieuws

Onze partners

Unii

CDVI

SMC Alarmcentrale

Paraat

Centurion

OSEC

VBN

Secusoft

Hanwha Vision Europe

Sequrix

Eizo

Alarm Meldnet

Regio Control Veldt

Explicate

EAL

Connect Security

G4S

Kiwa

VAIBS

Eagle Eye Networks

i-Pro

Dero Security Products

Traka ASSA ABLOY

De Beveiligingsjurist

IDIS

ADI

CardAccess

Genetec

Oribi ID Solutions

Service Centrale Nederland

Seagate

Masset Solutions

Lobeco

GFT

SmartSD

VEB

NetworxConnect

ASIS

Top Security

HID

Akuvox

Trigion

Uniview

ARAS

Hikvision

Optex

MPL

SmartCell

DZ Technologies

BHVcertificaat.online

NIBHV

Paxton

Nimo Dog Security

ASSA ABLOY

Nenova

Milestone

Avigilon Alta

HD Security

SOBA

Securitas

RoSecure

Multiwacht

Koninklijke Oosterberg

Seris

Dahua

Crown Security Services

Brivo

VVNL

Ajax Systems

2N

JMB Groep

CSL

Add Secure

VideoGuard

Advancis

Gold-IP

Bydemes

Alphatronics

20face

Bosch Security Systems

PG Security Systems

Nimo Drone Security

Beveiliger zorginstelling overleden na schietincident

14 juli 2021
Redactie
10:48

Een van de twee slachtoffers die maandag 12 juli in zorginstelling Parnassia zwaargewond raakten bij het ernstige schietincident, is woensdag aan zijn verwondingen overleden. Het gaat om de 53-jarige beveiliger Martin den Dekker uit Rijswijk, die getroffen werd toen hij een zorgmedewerker wilde beschermen. 


In de ggz-instelling waren bij een schietincident een 36-jarige vrouwelijke zorgmedewerker en een 53-jarige beveiliger gewond geraakt. De verdachte
was gevlucht en maakte korte tijd later een einde aan zijn leven. Terwijl de hulpverlening aan de slachtoffers in volle gang was, werd hij zwaargewond in zijn auto in de Haveltestraat aangetroffen. Reanimatie mocht niet meer baten, de 67-jarige man overleed ter plaatse. Beide slachtoffers van de Leggelostraat werden overgebracht naar het ziekenhuis. De beveiliger overleed twee dagen later, op woensdag 14 juli, aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. De 36-jarige medewerkster ligt nog steeds zwaargewond in het ziekenhuis.

Wapenvergunning
Hoewel het onderzoek naar de toedracht en de achtergronden nog in volle gang is, is duidelijk dat de man uit de auto op de Haveltestraat als verdachte van het incident op de Leggelostraat moet worden aangemerkt en dat hij zelf een einde aan zijn leven heeft gemaakt. Bij de verdachte werd in zijn auto een vuurwapen aangetroffen. Hoe hij aan dit wapen is gekomen, maakt onderdeel uit van het onderzoek. Tot januari 2021 had hij een wapenvergunning en mocht hij een wapen bezitten. Maar na een incident in januari is zijn vergunning ingetrokken en is zijn wapen en munitie in bewaring genomen door de politie. Voor het wapen in de auto had hij dus geen verlof.

Onderzoek
Met de dood van een verdachte vervalt zijn rechtsvervolging. Wel doet de recherche verder onderzoek naar de omstandigheden rondom het incident. Een Team Grootschalige Opsporing onderzoekt, onder leiding van een officier van justitie, de exacte toedracht. Het rechercheteam vraagt mensen die iets in de omgeving van de Leggelostraat en Haveltestraat hebben gezien dat mogelijk iets met het geweldsincident te maken heeft, zich te melden via 0800-6070.

Crowdfunding-actie
Collega’s van de overleden beveiliger Martin ten Dekker zijn een crowdfunding-actie gestart om geld in te zamelen voor de nabestaanden. Woensdagavond was het beoogde bedrag van 30.000 euro al bijna binnengehaald. 

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

MPL

Wordt een partner