Beveiligers Bol.com werden urenlang gegijzeld

De recherche is druk bezig met het onderzoek naar de overval die zondag 19 juli plaatsvond op het distributiecentrum van Bol.com in Waalwijk. Twee beveiligers werden daarbij met een vuurwapen bedreigd en vervolgens urenlang gegijzeld. Bij de overval waren zeker vier daders betrokken.

Uit het rechercheonderzoek is inmiddels gebleken dat er een aanzienlijke hoeveelheid waardevolle goederen buit is gemaakt die de daders met een door hen meegebrachte vrachtauto hebben meegenomen. De overvallers reden zondagochtend omstreeks 08.15 uur het parkeerterrein van het distributiecentrum op en gingen het bedrijf binnen. Daarbij gijzelden zij de twee aanwezige beveiligers. Er waren op dat moment buiten de twee beveiligers nog enkele andere werknemers aanwezig die echter niets van de overval hebben meegekregen. De bewakers wisten zich pas rond 14.50 uur te bevrijden en alarm te slaan.
De recherche stelt een uitgebreid onderzoek in. Daarbij worden onder meer veel camerabeelden bestudeerd. Hiervoor is ook de expertise van politiespecialisten ingeschakeld. Ook is in het bedrijf door forensisch rechercheurs een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld en zijn getuigen verhoord.

Gedeeld

Geef een reactie