Beveiligers mishandeld in Nieuw-Amsterdam

Bij een vechtpartij in Nieuw-Amsterdam zijn vrijdagnacht twee personen opgepakt nadat zij beveiligers hadden mishandeld, zo meldt het Dagblad van het Noorden. Ze hebben hiervan aangifte gedaan.

Tijdens het evenement ‘Nacht van Nieuw-Amsterdam’ ontstond rond twee uur in de nacht een vechtpartij. Aanwezige beveiligers grepen in om de vechtende partijen uit elkaar te halen, maar werden op hun beurt eveneens aangevallen. Gelukkig was ook de politie in de buurt, die overging tot aanhouding van een 35-jarige man uit Veenoord en een 17-jarige jongen uit Coevorden. Zij werden meegenomen voor verhoor. De beveiligers hebben direct aangifte gedaan.

Drie maal zo hoge straf
De politie benadrukt dat zij geen geweld accepteert tegen mensen die zijn ingehuurd om een evenement veilig te laten verlopen en treedt hier altijd tegen op. Politie en justitie hanteren hier dezelfde aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist. Kijk hier voor het protocol.

Gedeeld

Geef een reactie