Beveiligers moeten camera’s vervangen

De acht beveiligingscamera’s in het uitgaansgebied van Hoogeveen blijken zo slecht te functioneren, dat de gemeente besloten heeft ze voorlopig door extra beveiligers te vervangen. Dit meldt de Hoogeveensche Courant.

Het zou ermee te maken kunnen hebben dat de camera’s al erg oud zijn. Tien jaar geleden zijn ze geïnstalleerd en nu heeft de gemeente ontdekt dat de kwaliteit nogal slecht is. De beelden van incidenten zijn niet altijd beschikbaar of onbruikbaar vanwege de slechte kwaliteit ervan. De afgelopen weken zijn in het centrum meermaals mensen mishandeld en in de meeste gevallen waren er of geen of geen goede beelden.

Beveiligers
Om de veiligheid tijdens het uitgaan te verbeteren zet de gemeente nu extra beveiligers (stewards) in die in het horecagebied rondlopen. “Sinds er camera’s hangen wordt er jaarlijks onderhoud gepleegd”, zegt loco-burgemeester Jan Steenbergen van Hoogeveen. “Daarnaast wordt als er een camera in storing staat gelijk contact gelegd met de leverancier ter reparatie. In 2014 is er geld beschikbaar gesteld. Toen zijn alle camera’s gereviseerd, enkele onderdelen zijn hergebruikt, het systeem is uitgebreid en daarnaast zijn er camera’s vervangen die onvoldoende functioneerden.” De gemeente werkt volgens hem nu aan een plan van aanpak. Camera’s die helemaal niet werken, worden vervangen. In de gemeentelijke begroting is voor volgend jaar een bedrag van 50.000 euro opgenomen voor uitbreiding van (mobiel) cameratoezicht en onderzoek naar de vervanging van de huidige infrastructuur door glasvezel.

Gedeeld

Geef een reactie