Beveiligers Schiphol starten acties tegen werkdruk

Werknemers van particuliere beveiligingsorganisaties op Schiphol gaan actie voeren. Zij eisen maatregelen ter verlaging van de werkdruk. Vanmiddag wordt bekend gemaakt wat de acties gaan inhouden en wanneer zij gaan plaatsvinden.

Het is nog niet zeker of er ook gestaakt gaat worden. FNV-projectleider Leen van der List zegt dat het niet de bedoeling is dat de veiligheid of passagiersbelangen onder de acties zullen lijden. Daarom zou het ook kunnen dat er begonnen wordt met het uitdelen van flyers, waarin passagiers gewezen worden op de omstandigheden waarin de beveiligers moeten werken op Schiphol.

Vermoeidheid
Volgens FNV klagen beveiligers al langer dat hun werkdruk te hoog is, wat leidt tot vermoeidheid en afnemende alertheid. Vooral de invoering van centrale security maakt het werk in de beginfase zeer zwaar. Op Schiphol werken zo’n drieduizend beveiligers, die in dienst zijn van verschillende particuliere beveiligingsorganisaties. Zij assisteren de marechaussee bij de veiligheidscontroles en werken in de bagagekelder en de vrachtafdelingen van de luchthaven. Ongeveer de helft heeft te maken met onaanvaardbare werkdruk. Vooralsnog zullen alleen leden van FNV aan de acties deelnemen. De Unie en CNV willen eerst nog overleg met Schiphol en de werkgevers.

Gedeeld

Geef een reactie