Beveiliging gesaboteerd bij snelkraak telefoonwinkel

Bij telefoonwinkel Telephone City in Waalwijk vond vannacht een snelkraak plaats, waarbij mogelijk de beveiligingscamera’s vooraf zijn uitgeschakeld. Ook de mistmachine weigerde dienst. Dankzij getuigen kon de politie wel een verdachte aanhouden.

Volgens de eigenaar van de winkel is er voor zo’n 20.000 euro aan iPhones en Samsungs gestolen. Rond 3 uur in de nacht kwam bij de politie een inbraakmelding binnen, nadat de dieven een raam hadden geforceerd. Getuigen zagen de twee daders met hun buit vluchten op een motorscooter en belden 112.

Uitgeschakeld
De winkel was beveiligd met camera’s en een mistgenerator. De camera’s werden echter kort voor de kraak uitgeschakeld, waardoor er geen opnames beschikbaar zijn. Volgens de eigenaar gebeurde dat op afstand. Ook de mistmachine liet het afweten, maar dat zou gekomen kunnen zijn doordat het apparaat recent werd verplaatst.
Een half uur na de kraak zag de politie iemand op een motorscooter rijden, die aan het signalement voldeed. Het is nog niet bekend of de verdachte ook werkelijk de kraak heeft gepleegd, maar zijn scooter had een valse kentekenplaat.

Bron: Brabants Dagblad.

Gedeeld

Geef een reactie