Beveiliging nieuws

Onze partners

RoSecure

NetworxConnect

VVNL

2N

Nimo Dog Security

Ajax Systems

Bosch Security Systems

MPL

Hanwha Vision Europe

Hikvision

Uniview

i-Pro

Dahua

CardAccess

SmartSD

Paxton

DZ Technologies

Oribi ID Solutions

ASSA ABLOY

Regio Control Veldt

Masset Solutions

HID

Crown Security Services

Milestone

Service Centrale Nederland

Nimo Drone Security

Eagle Eye Networks

SmartCell

CSL

Seris

BHVcertificaat.online

Brivo

Kiwa

Multiwacht

PG Security Systems

Nenova

Akuvox

EAL

Advancis

Securitas

Trigion

Seagate

De Beveiligingsjurist

VAIBS

VBN

20face

ADI

Explicate

Koninklijke Oosterberg

HD Security

CDVI

ASIS

Connect Security

Eizo

Paraat

Gold-IP

Dero Security Products

Alphatronics

SOBA

SMC Alarmcentrale

Genetec

Add Secure

Lobeco

Unii

Alarm Meldnet

Centurion

OSEC

IDIS

Sequrix

Traka ASSA ABLOY

VideoGuard

JMB Groep

NIBHV

VEB

Bydemes

Secusoft

Optex

ARAS

GFT

Top Security

G4S

Avigilon Alta

Beveiliging voor luchtreiziger nauwelijks duurder geworden

1 juli 2016
Redactie
07:06

Alle passagiers op Schiphol betalen mee aan de beveiligingskosten van de luchthaven. Wie vanuit Nederland vertrekt, betaalt nu 10,53 euro per ticket aan beveiligingskosten. Elf jaar geleden was dat nog 10,99 euro, zo heeft RTL Nieuws uitgezocht.
Veel mensen zullen denken dat de beveiligingskosten flink zijn gestegen vanwege de terreurdreiging, maar dat is niet het geval. In 2008 was er een piek. Toen ging 17,47 euro van de prijs van een ticket naar de beveiliging van de luchthaven. Maar in de jaren daarna bleef het tarief rond de 13 euro schommelen. Transferpassagiers betalen ongeveer vijf euro minder, maar hebben dan ook minder controle nodig. In 2015 was het tarief 12,17 euro en dit jaar hoeven passagiers nog maar 10,53 euro af te dragen voor een veilige vlucht.
Schiphol vindt de tarieven te hoog. Concurrerende internationale luchthavens zouden minder aan beveiliging kwijt zijn, omdat de betreffende overheden meebetalen. In Nederland worden alleen de activiteiten van de marechaussee door de overheid betaald. Gisteren is hierover in de Kamer gesproken.
In 2015 gaf Schiphol 294 miljoen euro uit aan beveiliging, waarvan 150 miljoen door de KLM werd betaald en de rest door de overige luchtvaartmaatschappijen. De PVV wil dat er 100 miljoen euro belastinggeld aan beveiliging op Schiphol wordt besteed. Ook de SP pleit voor extra investeringen van de overheid. Schiphol zelf is niet bereid meer te investeren, ondanks de recente aanslagen in Istanbul en Brussel en de protesten van beveiligers tegen de slechte arbeidsomstandigheden. Ook de overheid houdt de hand op de knip. De regering vindt dat Schiphol maar efficiënter moet werken. Bovendien zouden passagiers op Schiphol niet veel meer aan beveiliging betalen dan passagiers op andere grote luchthavens.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

Seagate

MPL

Videoguard

Wordt een partner