Beveiliging nieuws

Onze partners

PG Security Systems

Paraat

Avigilon Alta

Brivo

Oribi ID Solutions

SmartSD

Alarm Meldnet

Advancis

JMB Groep

Multiwacht

Milestone

Secusoft

Alphatronics

VideoGuard

ASIS

BHVcertificaat.online

NIBHV

20face

Hanwha Vision Europe

Top Security

GFT

Nimo Drone Security

Lobeco

Bosch Security Systems

NetworxConnect

Optex

Securitas

Akuvox

Regio Control Veldt

Eagle Eye Networks

VBN

Centurion

Dero Security Products

Uniview

Eizo

ARAS

CSL

Trigion

Crown Security Services

HID

Nenova

G4S

SOBA

Traka ASSA ABLOY

ASSA ABLOY

i-Pro

Explicate

Unii

Gold-IP

IDIS

Paxton

Sequrix

EAL

VEB

MPL

Koninklijke Oosterberg

Genetec

Dahua

Masset Solutions

ADI

HD Security

Service Centrale Nederland

Connect Security

VAIBS

Add Secure

Kiwa

CardAccess

VVNL

CDVI

SMC Alarmcentrale

Bydemes

DZ Technologies

Ajax Systems

RoSecure

De Beveiligingsjurist

Seris

Seagate

SmartCell

OSEC

Nimo Dog Security

2N

Hikvision

Beveiliging op kabinetslijst met cruciale beroepen

17 maart 2020
Redactie
12:16

De Nederlandse Veiligheidsbranche en VBe NL zijn blij dat beveiligers nu ook op de kabinetslijst van cruciale beroepen staan. Ook mensen met een onmisbare facilitaire of ondersteunende functie (denk aan schoonmaak, beveiliging, ICT)  hebben nu recht op noodopvang voor hun kinderen die niet naar school kunnen.

Sinds de nieuwe maatregelen heeft de Nederlandse Veiligheidsbranche zich hard gemaakt om beveiliging benoemd te krijgen op de lijst van cruciale beroepen van het NCTV. Een lobby met succesvol resultaat, aldus voorzitter Ard van der Steur. Want de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) heeft gehoor gegeven aan de oproep van de brancheorganisaties om ook particuliere beveiligers recht te geven op noodopvang van kinderen die wegens de coronacrisis niet naar school kunnen. Op de website van de rijksoverheid – waar de lijst van cruciale beroepen te vinden is – wordt nu meer duidelijkheid verschaft in een toelichting.

Niet alomvattend
De aangepaste lijst van cruciale beroepsgroepen is nog niet alomvattend, maar geeft wel inzicht in de belangrijkste beroepen die de samenleving draaiend houden. Ook mensen die een onmisbare facilitaire of ondersteunende functie (denk aan schoonmaak, beveiliging, ICT) vervullen voor een van deze cruciale beroepsgroepen, kunnen hun kinderen naar de noodopvang brengen, aldus de NCTV. Omdat de lijst niet allesomvattend is, gaat VBe NL er vanuit dat verkeersregelaars ook tot de cruciale beroepen gerekend worden. “Zij zijn verantwoordelijkheid voor een goede verkeersdoorstroming bij bouwprojecten, langs de openbare weg en bij evenementen. Zowel beveiligers als verkeersregelaars werken in het veiligheidsdomein en zijn essentieel voor de Nederlandse samenleving”, benadrukt de directeur van branchevereniging VBe NL. “We zien het als een erkenning voor het belangrijke werk van deze werknemers.”

Verduidelijking
De brancheverenigingen maken zich uiteraard zorgen over de gevolgen van het uitbreken van het coronavirus voor met name evenementen- en horecabeveiliging, omdat alle opdrachten zijn weggevallen. Vincken: “Wij rekenen er op dat het kabinet deze bedrijven voldoende tegemoet komt zodat ze na deze crisis meteen weer operationeel kunnen zijn. Ik hoop dat premier Rutte net als de Franse president Macron de zekerheid aan ondernemers zal bieden dat zij niet failliet gaan door deze crisis. Immers, financieel zijn we één Europa.”
Verder roept VBe NL leden op om vooral lokaal ook met de instellingen voor kinderopvang en scholen in gesprek te gaan als er onduidelijkheden zijn. “Ook hier moet helder gemaakt worden dat onze leden werkzaamheden verrichten die cruciaal zijn voor het goed functioneren van de maatschappij.” Het betreft overigens nadrukkelijk noodopvang, voor ouders die geen oppas kunnen regelen.
Ondernemers kunnen met hun vragen terecht bij het Coronaloket van de Kamer van Koophandel op 0800 2117. De Rijksoverheid heeft een publieksinformatienummer geopend voor vragen over het coronavirus en de maatregelen om de verspreiding ervan tegen te gaan. Binnen Nederland is dit 0800 13 51. Vanuit het buitenland +312 0205 13 51.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner