Beveiliging nieuws

Onze partners

G4S

Oribi ID Solutions

Nimo Drone Security

Top Security

JMB Groep

Akuvox

SmartSD

CDVI

Sequrix

VVNL

SMC Alarmcentrale

Advancis

ASIS

PG Security Systems

GFT

ARAS

Multiwacht

Paxton

Traka ASSA ABLOY

ASSA ABLOY

Secusoft

Seris

IDIS

Trigion

2N

De Beveiligingsjurist

Eizo

Ajax Systems

Eagle Eye Networks

Regio Control Veldt

Seagate

Uniview

Paraat

Dahua

Lobeco

HD Security

Crown Security Services

Dero Security Products

Hanwha Vision Europe

VideoGuard

ADI

20face

Kiwa

NetworxConnect

Boon Edam

Koninklijke Oosterberg

Nimo Dog Security

MPL

Bydemes

Masset Solutions

EAL

Alphatronics

Securitas

Milestone

VBN

SOBA

Genetec

Unii

Avigilon Alta

DZ Technologies

Brivo

Nenova

RoSecure

OSEC

Bosch Security Systems

Alarm Meldnet

Centurion

Add Secure

SmartCell

Service Centrale Nederland

CardAccess

Explicate

BHVcertificaat.online

i-Pro

HID

Gold-IP

CSL

VAIBS

VEB

Connect Security

Optex

NIBHV

Hikvision

Beveiliging redacties NOS opgeschroefd

29 januari 2015
Redactie
22:17

Vrijwel direct na de gebeurtenissen op het Mediapark in Hilversum is de beveiliging van het NOS-gebouw aan de Hofweg in Den Haag opgeschroefd.

Direct na de entree van het gebouw staan agenten om binnen te controleren wie naar binnen wil. De NOS deed onder andere in Den Haag verslag van de ontwikkelingen in Hilversum.
Een 19-jarige man uit Pijnacker eiste donderdag live zendtijd op het Nederlandse NOS-journaal en dreigde daarbij met een cyberaanval. De man verklaarde te handelen namens een niet nader genoemd ‘hackerscollectief’ en informatie vrij te geven. Hij verklaarde ingehuurd te zijn door inlichtingendiensten.
overval NOSDe man wist donderdagavond gewapend binnen te dringen bij studio 8 van de NOS. Daarbij gijzelde hij een portier en eiste hij zendtijd. De man had een brief bij zich met instructies voor de medewerkers. In de studio zijn beelden opgenomen van de man, die zichtbaar een pistool met demper in zijn hand houdt en praat tegen de gegijzelde beveiliger. Terwijl dit gebeurt en de man ongeduldig wordt, komt de politie binnenstormen om hem te overmeesteren. Met de gegijzelde beveiliger gaat het naar aanleiding van de gijzeling naar omstandigheden goed.
De politie en hulpdiensten waren in groten getale aanwezig en snel ter plaatse omdat er extra maatregelen waren getroffen naar aanleiding van de aanslag in Parijs. Het mediapark op zich is open, maar de studio’s en redacties hebben eigen beveiliging en toegangscontrolesystemen. De burgemeester van Hilversum laat in een uitzending op NPO 1 weten dat het om een incident gaat en dat de beveiliging op zich prima in orde is. Na de moord op Pim Fortuyn is de gehele beveiliging van het Media Park herzien. Een gijzeling is moeilijk te voorkomen, toch wil hij zich laten adviseren over de beveiliging naar aanleiding van de gebeurtenissen. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid heeft inmiddels aan de directie van de NOS laten weten dat er geen aanleiding is om de beveiliging aan te passen. Toch heeft de NOS voor nu een aantal extra beveiligingsmaatregelen genomen.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

Videoguard

MPL

Suricat

Wordt een partner