Beveiliging TT Assen flink opgeschroefd

Voor het TT Festival in Assen, dat vrijdag van start gaat, zijn veel extra beveiligingsmaatregelen getroffen. Er komen blokkades op de toevoerwegen om terreuraanslagen met voertuigen tegen te gaan en er wordt streng gecontroleerd op wat toeschouwers meenemen.

De blokkades bestaan onder andere uit zogeheten chicanes. Dat zijn stevige wegafzettingen die de snelheid van het verkeer moeten afremmen en die moeten voorkomen dat een auto of vrachtwagen het publiek inrijdt. Burgemeester Marco Out van Assen zegt dat hij met de politie, gemeente en het Openbaar Ministerie rekening heeft gehouden met alle scenario’s, dus ook terroristische aanslagen.
Het motorevenement trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers naar Assen. Die komen voor de motoren, maar ook voor de feesten op vrijdag- en zaterdagavond. Het uitgaanscentrum van de Drentse hoofdstad krijgt dan zo’n 70.000 feestvierders te verwerken.

Beveiligers
Ondanks de grote drukte, dient het voor hulpdiensten mogelijk te blijven om alle locaties snel te bereiken. Dat is een uitdaging op zich. Daarnaast wordt goed op het publiek gelet, zegt politiechef Anko Lange van Assen. Er worden daarvoor meer politiemensen ingezet dan ooit. Die letten er samen met de beveiligers ook op dat bezoekers geen glas meenemen naar het feest. Dat heeft bij eerdere festivals tot ernstige verwondingen geleid. Iedereen controleren is volgens de burgemeester niet mogelijk, maar bij twijfel zullen beveiligers de tassen van bezoekers controleren. Het verbod wordt middels posters en flyers duidelijk kenbaar gemaakt. Winkels zullen ’s avonds ook geen drank in glas of blik meer verkopen en op het festival wordt bier in plastic getapt.

Gedeeld

Geef een reactie