BeveiligingNieuws.nl zwemt voor steun aan kankerbestrijding

Over een week, op zondag 16 september, zwemt Vincent Vreeken van BeveiligingNieuws.nl 2 km door het Spaarne en de grachten van Haarlem om geld in te zamelen voor onderzoek naar kankerbestrijding. Mede dankzij Alphatronics, Bouwens&, Lobeco en Paxton is al 785 euro binnengehaald.

Heel Nederland heeft natuurlijk de topprestatie van Maarten van der Weijden gevolgd, die met een poging om zwemmend de Elfstedentocht af te leggen bijna 5 miljoen euro wist op te halen voor baanbrekend onderzoek naar kankerbestrijding. Iets minder bekend zijn wellicht de lokale initiatieven voor dit doel, onder de naam: Swim to Fight Cancer. In verschillende steden zwemmen honderden mensen met hetzelfde doel als Maarten van der Weijden afstanden van 500 meter tot 4 kilometer, waarbij het taak is om via familie, vrienden en relaties zoveel mogelijk geld in te zamelen. Vandaag gebeurt dat in Doetinchem en Nijmegen. Volgende week zijn Apeldoorn, Eindhoven, Haarlem en Hollands Kroon aan de beurt. In Haarlem doen 755 mensen mee, die gezamenlijk al ruim 333.000 euro hebben opgehaald. Al dit geld gaat naar het onderzoek, want de deelnemers bekostigen zelf het evenement en nagenoeg al het werk wordt door vrijwilligers gedaan.

Doorslag
Vincent Vreeken zegt er zin in te hebben. “Ik houd van duursport en hoewel ik meer een loper dan een zwemmer ben, gaf het goede doel achter dit initiatief de doorslag om mij in te schrijven. Er is al veel bereikt met onderzoek naar kankerbestrijding. Een goede zakenrelatie en vriend van mij, die ik om privacyredenen niet zal noemen, is bijna aan de ziekte ten onder gegaan, maar is er weer helemaal bovenop gekomen. Dat geldt helaas niet voor mijn jonge buurvrouw, die nog vrij recent de jarenlange strijd moest opgeven. Ook een nichtje van mij is door kanker overleden. Zij was pas 7 jaar. Om de ziekte te bestrijden is veel geld nodig. Daarom is het geweldig dat er initiatieven zoals deze bestaan en mensen die zich willen inzetten om deze initiatieven te ondersteunen, met op de eerste plaats natuurlijk Maarten van der Weijden. Maar ook de sponsors verdienen alle lof, want zonder hun geld bereiken we nog niets. Mijn dank gaat uit naar de firma’s Alphatronics, Bouwens&, Lobeco en Paxton en naar de verschillende particulieren die mij met gulle giften hebben geholpen een behoorlijk bedrag bijeen te brengen. Extra giften blijven natuurlijk meer dan welkom!”

Gedeeld

Geef een reactie