Beveiligingsbedrijf Rabobank onder verdenking gesteld

De politie heeft de server van beveiligingsbedrijf EBN in Breda in beslag genomen. Volgens De Telegraaf om te onderzoeken of medewerkers de criminelen hebben geholpen bij het leegroven van de kluisjes in de vestiging in Oudenbosch begin maart.

Al eerder werd vermoed dat de criminelen hulp van ‘binnen uit’ hebben gekregen, waardoor zij bijna het hele weekend ongestoord hun gang konden gaan met het leegroven van kluisjes in het bankfiliaal. De recherche hoopt nu meer licht op de zaak te krijgen door de complete server van het beveiligingsbedrijf te laten onderzoeken door cyberexperts. Ook enkele medewerkers van EBN zijn intussen gehoord door de politie. Het betreft personeel dat direct of indirect met de Rabobank te maken heeft.

Bank weer open
De politie bevestigt tegenover De Telegraaf dat de server in beslag is genomen, maar wil er uit onderzoeksbelang niets over zeggen. Ook EBN zwijgt in alle talen. Het bankfiliaal is sinds maandag weer open voor klanten. De kluisjes zijn gerepareerd en kunnen weer gebruikt worden, al is het de vraag of klanten daar nog vertrouwen in hebben. De buit van de inbraak wordt op miljoenen geschat en was in ieder geval zo groot dat de criminelen duizenden kostbare voorwerpen niet eens hebben meegenomen.

Gedeeld

Geef een reactie