Beveiliging nieuws

Onze partners

Optex

Uniview

G4S

Explicate

Service Centrale Nederland

SmartCell

Oribi ID Solutions

Sequrix

CDVI

Trigion

Unii

Add Secure

20face

2N

Kiwa

Regio Control Veldt

Crown Security Services

VBN

ASIS

GFT

Paxton

VEB

Securitas

IDIS

ADI

Seris

Advancis

SmartSD

Masset Solutions

Ajax Systems

i-Pro

CardAccess

Milestone

Seagate

OSEC

Secusoft

Nimo Dog Security

Dahua

Akuvox

Top Security

MPL

Connect Security

Hanwha Vision Europe

Bydemes

Centurion

BHVcertificaat.online

PG Security Systems

HD Security

DZ Technologies

Multiwacht

Koninklijke Oosterberg

Nenova

Alphatronics

Dero Security Products

Lobeco

ASSA ABLOY

Eagle Eye Networks

Brivo

Gold-IP

Nimo Drone Security

NIBHV

VAIBS

VVNL

Paraat

Eizo

RoSecure

HID

VideoGuard

SMC Alarmcentrale

Alarm Meldnet

Traka ASSA ABLOY

Hikvision

Avigilon Alta

EAL

ARAS

CSL

Genetec

NetworxConnect

JMB Groep

Bosch Security Systems

SOBA

De Beveiligingsjurist

Beveiligingsbedrijven bezorgd over groot aantal evenementen

16 januari 2020
Redactie
09:13

Particuliere beveiligingsbedrijven maken zich zorgen over de sterke toename van het aantal festivals en andere evenementen in Nederland. Daarom wil de Nederlandse Veiligheidsbranche in gesprek met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), de politie en met de organisatoren, verenigd in de Vereniging van Evenementenmakers.

Alle Nederlandse gemeentebesturen hebben hierover inmiddels een brief ontvangen van Ard van der Steur, voorzitter van de Nederlandse Veiligheidsbranche. “Wij voorzien toenemende risico’s voor de beveiliging van deze evenementen en zijn bezorgd of betrokkenen bij deze evenementen voldoende zicht hebben op de kwaliteit van beveiliging en samenwerking met politie en andere overheden”, zo schrijft Van der Steur. “Daarenboven wordt beveiliging vaak als sluitpost gezien, terwijl de veiligheid van bezoekers prioriteit behoort te hebben.”

Krapte aan personeel
Vorig jaar werden voor het eerst meer dan duizend festivals gehouden in Nederland en in 2020 zullen dat er niet minder zijn. Nieuwe evenementen zijn dit jaar de Formule 1 in Zandvoort, het Eurovisie Songfestival in Rotterdam, de Invictus Games in Den Haag en Sail Amsterdam. De veiligheidsbranche heeft, net als de politie te maken met krapte aan personeel, en wordt (als gevolg van de Wet Arbeidsmarkt in Balans) sinds 1 januari bovendien geconfronteerd met hogere kosten voor de inhuur van beroepskrachten. Opdrachtgevers doen er verstandig aan goed naar de kwaliteit van het in te huren beveiligingsbedrijf te kijken, aldus Van der Steur. Het Keurmerk Beveiliging van de Nederlandse Veiligheidsbranche wordt onafhankelijk geauditeerd en dat biedt een goede garantie.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid
De Nederlandse Veiligheidsbranche zegt vanuit haar ‘maatschappelijke verantwoordelijkheid’ graag te willen spreken over het aantal evenementen dat in korte tijd op de agenda wordt gezet, over de samenwerking tussen overheden, over de vergunningverlening en het toezicht daarop, en over het type bedrijven dat voor opdrachten in aanmerking komt.
De Nederlandse Veiligheidsbranche behartigt de belangen van bedrijven die zich bezighouden met beveiliging en beheersing van risico’s met betrekking tot personen, objecten en bedrijfsvoering. De omzet van de branche is circa 1,4 miljard euro.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner