Beveiligingsbedrijven kampen met groot personeelstekort

Beveiligingsbedrijven worstelen met personeelstekort en vangen dat op door stagiairs als volwaardige beveiligers in te zetten. Dat zegt voorzitter Peter Hoes van de in evenementenbeveiliging gespecialiseerde branchevereniging VBe NL vandaag tegen BNR Nieuwsradio.

Volgens Hoes levert dit riskante situaties op omdat stagiairs onvoldoende zijn toegerust voor wat hij het echte werk noemt. “Ze hebben niet de ervaring en niet het opleidingsniveau dat we graag willen zien. Tijdens evenementen kunnen bepaalde dingen gebeuren die je met ervaren beveiligers gewoon zou kunnen voorkomen.”
Volgens de voorzitter van de VBe NL stijgt het aantal beveiligingsbedrijven intussen fors. In 2013 waren het er volgens hem 2761, terwijl het er nu 3643 zijn. Het is ook niet moeilijk om een vergunning te krijgen. Er zijn kwaliteitskeurmerken, maar die zijn niet algemeen bekend, waardoor er vaak niet naar gevraagd wordt. Mensen kiezen volgens Hoes dan vaak voor de goedkoopste partij. Vooral gemeenten, aldus de branchevoorzitter. Vooral die roept hij op om niet in zee te gaan met bedrijven die geen kwaliteitskeurmerk hebben.
Om het personeelstekort te verminderen wil Hoes de branche positiever naar buiten gaan brengen, zodat meer mensen geïnteresseerd raken in een baan in de beveiliging.

Gedeeld

Geef een antwoord