Beveiliging nieuws

Onze partners

SOBA

Bosch Security Systems

Paraat

Top Security

Bydemes

Secusoft

VVNL

Sequrix

Optex

HID

NIBHV

Koninklijke Oosterberg

Ajax Systems

Multiwacht

ASSA ABLOY

Hanwha Vision Europe

Eizo

Traka ASSA ABLOY

Service Centrale Nederland

Securitas

MPL

SmartSD

VideoGuard

Alphatronics

Crown Security Services

Regio Control Veldt

GFT

Nimo Dog Security

Brivo

Add Secure

CardAccess

Dero Security Products

VAIBS

De Beveiligingsjurist

RoSecure

IDIS

SMC Alarmcentrale

Seagate

Oribi ID Solutions

Avigilon Alta

Kiwa

PG Security Systems

ASIS

Explicate

Seris

Hikvision

Dahua

Trigion

Genetec

ADI

NetworxConnect

OSEC

VBN

JMB Groep

Advancis

Eagle Eye Networks

Boon Edam

G4S

Masset Solutions

BHVcertificaat.online

DZ Technologies

Akuvox

CSL

Paxton

2N

HD Security

ARAS

Nimo Drone Security

VEB

CDVI

Unii

Lobeco

Milestone

Alarm Meldnet

i-Pro

SmartCell

Nenova

EAL

Uniview

20face

Centurion

Connect Security

Gold-IP

Beveiligingsbedrijven vragen soepelheid van Grapperhaus

31 maart 2020
Redactie
09:25

De Nederlandse beveiligingsbedrijven vragen méér medewerking van minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en van de politie om ook de komende moeilijke periode zoveel mogelijk hun werk te kunnen blijven doen.

Zo willen de voorzitters van de Nederlandse Veiligheidsbranche, Federatie Veilig Nederland, Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven, Vereniging Beveiligingsorganisaties Nederland en de Branchevereniging voor Particuliere Onderzoekbureaus dat particuliere beveiliging wordt toegevoegd aan de lijst met ‘cruciale beroepsgroepen’, zodat ook in het verdere verloop van de coronacrisis duidelijk is dat beveiliging door moet gaan.

Publieke domein
Verder vragen de beveiligingsbedrijven, waarvan een groot deel wordt geconfronteerd met het compleet wegvallen van de omzet, onder andere meer ruimte om medewerkers in te zetten in het publieke domein (bijvoorbeeld bij winkels en in het openbaar vervoer) en toegang tot beschermingsmiddelen.
Soepelheid in het toepassen van regels is zeer gewenst, aldus de brancheverenigingen. Is een medewerker al gescreend conform de WPBR en dus in het bezit is van een beveiligingspas, dan zou hij/zij door iedere beveiligingsorganisatie met een geldige vergunning ingezet moeten kunnen worden in het kader van de crisismaatregelen.

Toestemming voor andere taken
Dan moeten er dus geen belemmeringen zijn om binnen de beveiliging andere taken uit te voeren. Vaak zal het gaan om beveiligers die nu tijdelijk in de coronacrisis ander werk doen, maar straks weer aan de slag kunnen in de eigen sector (bijvoorbeeld bij Schiphol); die toestemming/pas moet dan weer gebruikt kunnen worden, zonder dat daar weer een nieuwe toestemmings- of screeningsprocedure voor moet worden doorlopen.
Toestemmingen en passen, inclusief groene passen, die in deze periode van de coronacrisis verlopen, zouden bovendien generiek voor een bepaalde periode moeten worden verlengd.
De organisaties pleiten er verder onder andere voor te schrappen in de administratieve lasten bij de inzet van medewerkers en ook de eisen ten aanzien van het dragen van dezelfde uniformen te versoepelen. De uniformen van alle beveiligingsbedrijven hebben een ‘V’. Dat zorgt in deze crisissituatie voor voldoende eenduidigheid, aldus de brancheorganisaties.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner