Beveiliging nieuws

Onze partners

CSL

Hikvision

Genetec

Nimo Drone Security

CardAccess

Alphatronics

Bydemes

Gold-IP

Optex

Regio Control Veldt

Eizo

Advancis

Milestone

Akuvox

EAL

Centurion

IDIS

Paxton

Add Secure

Boon Edam

i-Pro

JMB Groep

ASSA ABLOY

Seris

CDVI

Connect Security

VideoGuard

Service Centrale Nederland

VVNL

Masset Solutions

Top Security

HD Security

Explicate

Multiwacht

VAIBS

Eagle Eye Networks

SmartSD

Secusoft

ARAS

Dero Security Products

Bosch Security Systems

SMC Alarmcentrale

NIBHV

ADI

Dahua

OSEC

Seagate

SmartCell

BHVcertificaat.online

HID

Paraat

Crown Security Services

20face

Avigilon Alta

De Beveiligingsjurist

Koninklijke Oosterberg

Traka ASSA ABLOY

Uniview

DZ Technologies

NetworxConnect

Lobeco

Alarm Meldnet

Securitas

ASIS

Nimo Dog Security

SOBA

Sequrix

Oribi ID Solutions

Nenova

VEB

VBN

Hanwha Vision Europe

G4S

Kiwa

Unii

MPL

RoSecure

Trigion

2N

Brivo

Ajax Systems

PG Security Systems

GFT

Beveiligingsbranche kan meer taken van politie overnemen

15 oktober 2019
Redactie
10:13

De particuliere beveiligingsbranche kan in Nederland meer taken van de politie overnemen. Dat vindt althans de Nederlandse Veiligheidsbranche. Volgens de branchevereniging kan op die manier de politie zich focussen op ’taken waarvoor bevoegdheden en bewapening nodig zijn’.

Dit heeft Ard van der Steur, voorzitter van de Nederlandse Veiligheidsbranche, gezegd in Rome tijdens de viering van het 30-jarig jubileum van CoESS, de Europese federatie van 23 brancheorganisaties van beveiligingsbedrijven uit 18 landen. Van der Steur zei “zeker niet ontevreden” te zijn over de samenwerking in Nederland tussen alle partijen die bij veiligheid betrokken zijn. Maar juist omdat de politie wordt geconfronteerd met ernstige vormen van zware criminaliteit en vaak gebrek aan capaciteit, zou uitbesteding een oplossing kunnen bieden. “Denk daarbij aan de zorg voor arrestanten, baliewerkzaamheden, het verwerken van aangiftes, het opstellen van meetapparatuur voor snelheidsmetingen van voertuigen, het uitvoeren van alcoholcontroles en dergelijke.”

Vertrouwen
Belangrijk is volgens Van der Steur dat partijen elkaar vertrouwen, dat ze ervaring opdoen met samenwerking en dat wet- en regelgeving het uitwisselen van noodzakelijke gegevens mogelijk maakt. Tegelijkertijd pleit de voorzitter van de Nederlandse Veiligheidsbranche voor blijvende professionalisering van de branche. Weliswaar heeft een bedrijf een vergunning nodig van het ministerie van Justitie en Veiligheid om te kunnen starten als beveiligingsorganisatie, maar het zou volgens Van der Steur beter zijn als ook het hebben van het keurmerk Beveiliging voor vergunningverlening en voor samenwerking verplicht wordt gesteld. “Een beveiligingsbedrijf met een keurmerk? Daar kun je prima zaken mee doen.” Van der Steur feliciteerde CoESS van harte met het 30-jarig bestaan. Het is een organisatie die het uitwisselen van ervaringen door de deelnemende landen mogelijk maakt en die zich tegelijk inzet voor de belangen van de branche in Europa. De complete speech van Ard van der Steur op het jubileum van CoESS is hier te lezen.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

MPL

Wordt een partner