Beveiligingspersoneel ervaart laagste werkdruk

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek komt naar voren dat horecapersoneel de hoogste werkdruk ervaart. Opmerkelijk is dat beveiligingspersoneel helemaal aan de andere kant van de ranglijst staat.

Ook chauffeurs, hoveniers, kassamedewerkers, leidsters in de kinderopvang, onderwijsassistenten en machinemonteurs vinden dat het met de werkdruk enorm meevalt. Kassamedewerkers klagen alleen wel dat van hen veel snelheid wordt verwacht.
De geringe werkdruk valt mogelijk te verklaren uit het feit dat beveiligers vooral in actie moeten komen bij incidenten. Zolang alles op rolletjes loopt is er meestal wel een bepaalde reserve in de capaciteit, waardoor geen hoge werkdruk wordt ervaren. De onderzoekers verklaren echter dat rekening is gehouden met effecten die werkdruk veroorzaken en dat ook daaruit niet is gebleken dat beveiligingswerk als zwaar wordt ervaren. Niet duidelijk is of men alleen naar objectbeveiligers heeft gekeken of bijvoorbeeld ook naar alarmopvolgers of centralisten in een particuliere alarmcentrale.

Het hele onderzoek is te downloaden.

Gedeeld

One thought on “Beveiligingspersoneel ervaart laagste werkdruk”

Geef een reactie