Beveiliging nieuws

Onze partners

Hikvision

DZ Technologies

Lobeco

Centurion

Dahua

Oribi ID Solutions

Alphatronics

Seris

Eizo

Genetec

Bosch Security Systems

Sequrix

Eagle Eye Networks

Uniview

Bydemes

HD Security

Multiwacht

GFT

Optex

2N

Explicate

Paraat

i-Pro

Paxton

Traka ASSA ABLOY

SOBA

20face

SmartCell

Hanwha Vision Europe

NIBHV

Nenova

Dero Security Products

CardAccess

PG Security Systems

RoSecure

Gold-IP

CSL

HID

EAL

Trigion

VVNL

ADI

Kiwa

Avigilon Alta

ASSA ABLOY

Unii

CDVI

MPL

NetworxConnect

Regio Control Veldt

IDIS

BHVcertificaat.online

Top Security

Secusoft

Nimo Dog Security

G4S

Nimo Drone Security

OSEC

Seagate

VAIBS

Connect Security

VideoGuard

Advancis

Service Centrale Nederland

VEB

JMB Groep

ARAS

Koninklijke Oosterberg

De Beveiligingsjurist

Brivo

VBN

Crown Security Services

Akuvox

Add Secure

Alarm Meldnet

Milestone

SmartSD

SMC Alarmcentrale

Securitas

Masset Solutions

Boon Edam

ASIS

Ajax Systems

Bewindslieden Veiligheid & Justitie bekend gemaakt

20 oktober 2017
Redactie
18:24

Premier Rutte heeft de nieuwe leden van het Kabinet bekend gemaakt. Op Veiligheid & Justitie komen Ferdinand Grapperhuis (CDA) en Sander Dekker (VVD) als minister en Mark Harbers (VVD) als staatssecretaris. Dekker krijgt de portefeuille Rechtspraak en Advocatuur.

Ferdinand Grapperhuis (Amsterdam, 8 november 1959) is een Nederlands jurist. Hij is sinds 2005 hoogleraar Europees arbeidsrecht aan de Universiteit van Maastricht en sinds 1 april 2006 kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER).
Grapperhaus studeerde Rechten aan de Universiteit van Amsterdam en is sinds 1984 werkzaam als advocaat. De nieuwe minister promoveerde in 1995 aan de Universiteit Leiden op het proefschrift Werknemersconcurrentie: beperkingen aan concurrerende activiteiten van de ex-werknemer ten opzichte van zijn voormalig werkgever.

Sander Dekker (Den Haag, 9 februari 1975) is een Nederlands politicus voor de VVD. Bij de Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen in 2006 en 2010 was hij lijsttrekker voor de VVD in Den Haag. Van 2006 tot 2012 was hij wethouder in Den Haag. Daarnaast was hij voorzitter van het Rathenau Instituut. Sinds 5 november 2012 is hij staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het kabinet-Rutte II. Sinds 23 maart 2017 is hij tevens lid van de Tweede Kamer.
Na zijn studie bestuurskunde werkte Dekker eerst als onderzoeker en docent aan de Universiteit Leiden en deed daar veel op het terrein van politie en justitie. Hij werkte voor de staf van de Commissie Evaluatie Opsporingsmethoden (commissie-Kalsbeek) van de Tweede Kamer (1998-1999). Ook was hij via het COT | Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement betrokken bij het opzetten en verzorgen van onderzoek, opleidingen en trainingen op het gebied van rampenbestrijding en crisismanagement (1997-1998).

Markus Gerardus Jozef (Mark) Harbers (Ede, 19 april 1969) is een Nederlands politicus. Namens de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie is hij sinds 1 december 2009 lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Eerder was hij wethouder van economie, haven en milieu van de gemeente Rotterdam.

 

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

MPL

Suricat

Videoguard

Wordt een partner