Bezoekersrecord voor veiligheidsmuseum PIT

Veiligheidsmuseum PIT sluit 2017 af met een recordaantal bezoekers van 45.800. Het museum laat daarmee een groei zien van 7,8% ten opzichte van het jaar ervoor. Voor het vierde jaar op rij neemt het totaal aantal bezoekers toe en worden meer mensen bereikt.

“Steeds meer bezoekers weten Veiligheidsmuseum PIT te vinden. Het museum is vooral ook populair bij de jonge bezoekers. Meer dan 20.000 jeugdigen hebben dit jaar de wereld van de brandweer, politie en ambulance ontdekt. Daar zijn we erg blij mee!”, zegt directeur Harry van Boven.

Randprogrammering
In 2017 heeft Veiligheidsmuseum PIT een randprogrammering gerealiseerd voor meer verdieping en kennis over de collectie. In het voorjaar werden de oudste collectiestukken van de brandweer uitgelicht met de Jan van der Heijden Tour – Van Kunstenaar tot Brandmeester en in het najaar werden bijzondere collectiestukken in het kader van 150 jaar Rode Kruis tentoongesteld. Deze programma’s vielen vooral in de smaak bij volwassenen.

LEGO
Veel aandacht ging in 2017 uit naar de activiteiten voor de jonge bezoekers zoals Brandweer LEGO Incidenten City in de kerstvakantie en de Brandweerman Sam weken in de zomervakantie. De populariteit bij kinderen tot en met 12 jaar heeft in november geresulteerd in de Kidsproof-museum bokaal van de Museumvereniging. Museumkids hebben PIT in 2017 beoordeeld met een 8,7.
De groei is niet alleen te zien in het museum maar ook online stijgt de belangstelling voor PIT. De museumwebsite werd het afgelopen jaar door 132.000 gebruikers bezocht en het aantal volgers van PIT op Social Media groeide met ruim een derde ten opzichte van 2016.2018 belooft opnieuw een bijzonder jaar te worden waarmee PIT start met activiteiten als ontmoet de politie, brandweer en ambulance verpleegkundige. Later dit jaar zal er een grote tentoonstelling te zien zijn over de Nederlandse politie in de Tweede Wereldoorlog.

Gedeeld

Geef een reactie