Beveiliging nieuws

Onze partners

Kiwa

VAIBS

VideoGuard

Oribi ID Solutions

2N

Unii

VEB

G4S

ARAS

SOBA

Akuvox

RoSecure

Crown Security Services

ASIS

SmartSD

Service Centrale Nederland

Brivo

Nenova

CDVI

JMB Groep

Hanwha Vision Europe

GFT

Seris

Dero Security Products

Paraat

SMC Alarmcentrale

CSL

Nimo Drone Security

CardAccess

i-Pro

Centurion

Explicate

OSEC

Sequrix

VVNL

Ajax Systems

Dahua

Regio Control Veldt

MPL

Alphatronics

ADI

ASSA ABLOY

Eagle Eye Networks

Koninklijke Oosterberg

Lobeco

Alarm Meldnet

PG Security Systems

Avigilon Alta

Milestone

BHVcertificaat.online

Nimo Dog Security

Advancis

Masset Solutions

Uniview

NetworxConnect

Eizo

Bydemes

SmartCell

Hikvision

HD Security

Seagate

Multiwacht

EAL

Trigion

20face

Top Security

Securitas

DZ Technologies

Gold-IP

HID

De Beveiligingsjurist

Secusoft

Add Secure

VBN

Connect Security

Paxton

NIBHV

Boon Edam

Traka ASSA ABLOY

Bosch Security Systems

Optex

Genetec

IDIS

Big Data voor veiliger nachtleven in Eindhoven

8 september 2015
Redactie
07:00

Dankzij het zogenaamde CityPulse project wordt Big Data Intelligence gebruikt om mogelijke incidenten in het drukbezochte uitgaansgebied Stratumseind in Eindhoven een stap voor te zijn.

EindhovenAnalyses van deze Big Data stellen hulpdiensten en autoriteiten in staat om op tijd in te grijpen en zo de veiligheid te waarborgen. De eerste resultaten van dit pilotproject zijn zeer succesvol. Eindhoven is hiermee een voorbeeld voor andere steden en uitgaansgebieden wereldwijd, zegt Atos.

Het bedrijf ontwikkelt CityPulse met hoofd partners Dutch Institute of Safety & Security (DITSS), en Intel. Het doel van de pilot is de stad Eindhoven te helpen met het managen van de veiligheid in het uitgaansgebied Stratumseind. Ieder weekend trekt deze populaire straat in het centrum van Eindhoven bijna 20.000 bezoekers die zich vermaken in de meer dan 50 cafés, nachtclubs en andere uitgaansgelegenheden.

Naast het analyseren van videobeelden en audiofragmenten van de beveiligingscamera’s en microfoons wordt ook data van social media gebruikt om een compleet en helder beeld te schetsen van de situatie op straat. Dit helpt de autoriteiten op tijd in te grijpen en escalatie van situaties te voorkomen.

Dit concept is tevens te vertalen naar andere gebieden in de stad. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om inwoners van de stad te waarschuwen voor vervuiling of om verkeer naar andere parkeerplaatsen of andere ontsluitingswegen te leiden.

Zo werkt CityPulse:

  • Data wordt verzameld en geanalyseerd data uit drie verschillende bronnen: video, audio en social media. Informatie ‘van de straat’ wordt gecombineerd met online data om een duidelijk beeld van de straat te creëren. Dit helpt de autoriteiten met het voorspellen en reageren op situaties en voorkomt dat incidenten escaleren.
  • Bij de vijf ingangen van het uitgaansgebied hangen camera’s en microfoons die de actuele informatie doorsturen naar de politie in het controlecentrum van de stad.
  • Dankzij Big Data analyses wordt iedere situatie die afwijkt van het ‘standaard’ datapatroon vergeleken met de andere databronnen. Hiervoor worden grensverleggende technieken en kennis gebruikt, zoals een 3D-geluidssysteem van Sorama en state-of-the-art cameratechniek en sensoren van Vinotion.
  • Privacy wordt gewaarborgd doordat alle gezichten in de videobeelden direct onherkenbaar worden gemaakt. Hierdoor is gezichtsherkenning onmogelijk.
  • Dankzij de technologie van Intel is het mogelijk om data uit meerdere bronnen te combineren zonder dat hier speciale sensoren voor nodig zijn.
  • De data-analisten van Atos gebruiken intelligente patronen en inzichten uit de verzamelde data om autoriteiten te informeren en specifieke acties te triggeren
  • Wanneer de analyses uitwijzen dat een situatie zou kunnen escaleren, maakt CityPulse hier een melding van bij het controlecentrum. Op basis van deze informatie kunnen de hulpdiensten actie ondernemen door bijvoorbeeld meer lichten aan te doen in de straat, of meer politie laten patrouilleren.

CityPulse moet een veilig nachtleven en vriendelijkere omgeving voor zowel bezoekers als bewoners opleveren. Dit kan meer bezoekers aantrekken en kansen bieden voor nieuwe ondernemers en de diversiteit van uitgaansgelegenheden in Eindhoven. Er minder behoefte aan hulpmiddelen voor noodsituaties omdat er minder incidenten zijn. Ook zijn er minder kosten aan opruim- en herstelwerkzaamheden voor zowel de stad als de horecaondernemers. De politie kan efficiënter worden ingezet en alleen worden opgeroepen bij échte dreigingen.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

MPL

Videoguard

Suricat

Wordt een partner