Beveiliging nieuws

Onze partners

ASSA ABLOY

SmartSD

Gold-IP

Nenova

Kiwa

Lobeco

Top Security

CardAccess

Traka ASSA ABLOY

Koninklijke Oosterberg

SmartCell

GFT

Centurion

VBN

EAL

ASIS

i-Pro

CSL

BHVcertificaat.online

Avigilon Alta

Add Secure

Connect Security

HID

Securitas

Masset Solutions

Advancis

De Beveiligingsjurist

Crown Security Services

CDVI

VEB

VVNL

Sequrix

Optex

IDIS

Brivo

Trigion

SOBA

PG Security Systems

Nimo Dog Security

Milestone

Oribi ID Solutions

Alphatronics

Dahua

Explicate

JMB Groep

Paraat

RoSecure

SMC Alarmcentrale

Dero Security Products

Bosch Security Systems

Service Centrale Nederland

2N

G4S

ARAS

Uniview

Alarm Meldnet

MPL

Hanwha Vision Europe

NetworxConnect

Ajax Systems

Secusoft

VAIBS

Seagate

VideoGuard

Akuvox

Regio Control Veldt

Eizo

Multiwacht

Eagle Eye Networks

HD Security

Unii

Nimo Drone Security

20face

DZ Technologies

NIBHV

OSEC

Hikvision

Bydemes

ADI

Seris

Genetec

Paxton

Bijna 13.000 verzekeringsclaims na wateroverlast Limburg

5 augustus 2021
Redactie
05:28

Uit een eerste inventarisatie door het Verbond van Verzekeraars blijkt dat Nederlandse verzekeraars tot nu al 12.658 schademeldingen hebben ontvangen als gevolg van de wateroverlast in Limburg. Het is nog niet bekend hoe hoog de schade is.

De meeste claims komen uit de getroffen gemeenten Valkenburg aan de Geul (2.873), Heerlen (1.987) en Meerssen (1.345). Het merendeel van de claims betreft particuliere schade aan woningen en voertuigen. Bij een kleiner deel gaat het om zakelijke schade aan bedrijfsgebouwen en voertuigen.
In totaal zijn er tot op heden 12.658 claims gemeld bij verzekeraars, die zeggen alles op alles te zetten om de verzekerde schade snel af te handelen voor getroffen klanten. Inmiddels zijn er al schades afgehandeld en uitbetaald.

Omvang schade
De meeste claims (9.309) werden gemeld door particulieren op woonverzekeringen, zoals de inboedel- en opstalverzekering. Op voertuigverzekeringen, zoals de auto- en motorverzekering, meldden particulieren tot dusver 2.100 claims.
Bij een kleiner deel (1.250) van de meldingen betreft het zakelijke schade. Zo kwamen er 1.063 claims bij verzekeraars binnen op bedrijfsgebouwverzekeringen, zoals de opstal- en inventarisverzekering. Op zakelijke voertuigverzekeringen werden tot nu toe 187 claims gemeld.

Schade door neerslag of overstroming
De meeste particuliere en zakelijke schade in Limburg ontstond door extreme regenval en overstroming van kleine rivieren. De grootste schades zien verzekeraars bij ondernemers en particulieren langs de Geul en de Gulp, met Valkenburg als epicentrum.
Particuliere schade is in de meeste gevallen verzekerd. Bij gewassen, overstroming van de Maas en op zakelijke (beurs)polissen ziet het Verbond deels ook schades waarvoor geen verzekering is afgesloten. Schades aan overheidseigendommen en WA-verzekerde auto’s zijn in de regel niet verzekerd.

Schatting totaalbedrag schade
Het definitieve totale aantal claims kan het Verbond pas over enkele maanden vaststellen wanneer alle meldingen zijn binnengekomen. Er kan op dit moment nog geen schatting worden gegeven van het totale verzekerde schadebedrag.
Bedrijven en particulieren met schade die door de Maas is veroorzaakt, kunnen vaak geen aanspraak maken op hun verzekering. Hun schade zal door de overheid moeten worden vergoed.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner