Delta Air Lines wil biometrische terminal

Delta Air Lines wil op Atlanta Airport de ‘eerste biometrische terminal’ ter wereld realiseren. Het gaat om Terminal F, die gebruikt wordt door Delta zelf en door zustermaatschappijen, waaronder Air France-KLM.

Dit jaar is de technologie al uitgeprobeerd bij twee gates. De bedoeling is dat passagiers naar hun vlucht kunnen lopen, zonder ook maar één keer een ID-bewijs of instapkaart te laten zien. Bij de grenspassage, het afgeven van ruimbagage en het betreden van het vliegtuig, dient hun gezicht als ID-bewijs. Gebruik hiervan is op basis van vrijwilligheid. Passagiers die liever niet hun gezicht laten scannen, kunnen ook op de traditionele manier hun vliegtuig bereiken.

Schiphol
In eerste instantie is biometrische identificatie alleen beschikbaar voor mensen die vanuit Atlanta een internationale vlucht gaan maken. Doel is niet het verhogen van de veiligheid, maar het bieden van extra gemak en op termijn het besparen op personeel. Wie er gebruik van wil maken, kan dat ingeven tijdens het online inchecken. Vervolgens dient op de luchthaven eenmalig het gezicht gescand te worden. Helemaal nieuw is het initiatief overigens niet. Ook op Schiphol wordt geëxperimenteerd met gezichtsherkenning, na een succesvolle proef op Aruba.

Gedeeld

Geef een antwoord