BOA Bond start petitie voor betere positie BOA’s

Nu steeds meer BOA’s te maken krijgen met geweld, start de Nederlandse BOA Bond (NBB) een petitie om BOA’s eindelijk de juiste middelen, bevoegdheden en respect te geven. Ze hebben simpelweg onvoldoende middelen om hun werk fatsoenlijk te doen, met alle recente geweldsincidenten tot gevolg, aldus de bond.

Alleen al dit jaar werden er in Amsterdam meer dan driehonderd meldingen gedaan van agressie tegen BOA’s. Van messteken en aanvallen met glasscherven tot aanrijdingen en mishandeling. Volgens Eric Lakenman, consulent van de NBB, is het daarom hoogtijd dat BOA’s een goede uitrusting krijgen: “Wanneer mensen zien dat je als BOA geen wapens draagt, zien ze je als een gemakkelijk doelwit. Zonder wapenstok en pepperspray nemen ze je niet serieus.”

Online petitie
Daarom is de NBB een (online) petitie begonnen, waarin ze oproept om handhavers meer middelen, bevoegdheden, respect en groeimogelijkheden te geven om de steden en dorpen in Nederland schoner en veiliger te maken. Al meer dan vijfhonderd mensen tekenden de petitie! Volgens Jeffrey, BOA en kaderlid van de NBB geldt er een dubbele moraal: “gewapende surveillanten krijgen te horen dat ze een uitgaansgebied niet in mogen omdat het te gevaarlijk is, vervolgens worden wij er heen gestuurd. Met handboeien en een notitieboekje!”
BOA’s in Amsterdam kunnen in juni met hun verhaal en ervaringen terecht op verschillende bijeenkomsten van de bond, maar ook voor meer informatie over rechten en welke specifieke arbeidsvoorwaarden er voor hen dienen te komen.

De data en stadskantoren van de gemeente Amsterdam
• 12 juni 10:00 – 11:00 Daniel Goedkoopstraat
• 14 juni 14:00 – 15:00 Bos en Lommerplein
• 19 juni 10:00 – 11:00 Anton de Komplein
• 21 juni 10:00 – 15:00 Osdorpplein
• 26 juni 14:00 – 15:00 Daniel Goedkoopstraat

Tot slot wil de NBB dat opleidingen en examens beter aansluiten bij de domeinen waarin men werkzaam is. BOA’s beamen dit. Jeffrey: “We moeten één examen doen en leren niet eens hoe je een proces verbaal opmaakt, daarna wordt je de straat op gestuurd. Dat is simpelweg niet voldoende, we moeten kunnen bijleren en doorgroeien.”

Gedeeld

Geef een reactie