Bombrief ontploft in hoofdkantoor ING

In het hoofdkantoor van ING in Amsterdam is een bombrief afgegaan. Volgens de politie heeft één persoon rook naar binnen gekregen. Na controle door ambulancepersoneel, maakt hij het verder goed. De EOD is ter plaatse gekomen om onderzoek uit te voeren.

Het incident gebeurde rond 12u, toen een medewerker van de postkamer van ING een enveloppe opende. Iets later ging ook in Oudenbosch een bombrief af. Dit gebeurde nadat een postbezorger rook uit een van de poststukken zag komen. Hij legde de brief op straat neer, waar verder geen schade werd aangericht. Ook daar werd de EOD opgetrommeld.

Afperser
Ook vanochtend was het raak. Toen werd een bombrief aangetroffen bij een bedrijf in Leusden. De EOD maakte deze onschadelijk. Gisteren ontploften twee bombrieven in Amsterdam en Kerkrade. Daarbij raakte niemand gewond. Volgens de politie worden de brieven verstuurd door een afperser die een bedrag in bitcoins eist. Vorige maand verstuurde die ook al bombrieven, maar toen werd nog niets bekend gemaakt over het motief.

Gedeeld

Geef een reactie