Bombrieven ontploft in Amsterdam en Kerkrade

In een postkamer van de ABN Amro in Amsterdam heeft vanochtend even voor 8 uur een explosie plaatsgevonden. Hetzelfde gebeurde een half uur later in een postsorteerbedrijf in Kerkrade. Bij beide incidenten zijn geen gewonden gevallen.

De politie vermoedt dat de explosies zijn veroorzaakt door bombrieven. Dit wordt nader onderzocht. Daarbij wordt ook gekeken of er een verband is met eerder aangetroffen bombrieven.
Een medewerker van het postsorteercentrum wilde een verdachte brief openmaken en hoorde een sissend geluid. Hij gooide de brief weg waarna een lichte knal plaatsvond. De medewerker heeft adequaat gehandeld en daarmee erger voorkomen, aldus de politie.

EOD
De recherche stelt in samenwerking met Forensische Opsporing een onderzoek in naar de herkomst van de brief. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ter plaatse geweest voor nader onderzoek, maar trof geen explosieven aan. Het pand is tijdelijk ontruimd geweest. De medewerkers konden weer naar binnen, nadat was vastgesteld dat er geen explosieven meer aanwezig waren.
In het pand aan de Wiebachstraat in Kerkrade waren negen mensen aanwezig. Een medewerker hoorde een raar geluid in het postpakket, waarna een knal volgde. De aanwezigen in het pand zijn meteen volgens protocol naar buiten gegaan en opgevangen in een naastgelegen gebouw.  Het is nog onduidelijk wat de schade is . Uit voorzorg is de omgeving afgezet, dit kan enige hinder voor de omliggende bedrijven opleveren. De EODD verwachtte rond 11 uur ter plaatse te zijn voor onderzoek.

Gedeeld

Geef een reactie