Brabanthallen voorbereid op vakbeurs volgens 1,5m-norm

De vakbeurs FireSafety & Security Event kon vanwege de coronacrisis dit jaar niet doorgaan. De nieuwe datum is 14 en 15 april 2021. De vraag is natuurlijk of tegen die tijd zo’n evenement wel weer mogelijk is. De directie van de Brabanthallen zegt dat dit nu al kan en op een medisch verantwoorde manier.

Voor de Brabanthallen is de coronacrisis rampzalig. Sinds half maart wordt geen omzet meer geresulteerd, terwijl wel 160 medewerkers doorbetaald moeten worden. Directeur Jeroen Dona zegt tegenover RTL-Z weinig begrip te hebben voor het overheidsbeleid. In de 10.000 vierkante meter centrale hal, waar het FireSafety & Security Event op 8 en 9 april en later op 17 en 18 juni zou plaatsvinden, zegt hij het absurd te vinden dat er vanaf 1 juni maximaal 30 en vanaf 1 juli 100 personen mogen komen. Mensen mogen volgens de directeur wel naar Ikea en de markt, terwijl zij in de Brabanthallen echt niet meer risico lopen. Een vakbeurs is volgens Dona prima mogelijk, zonder elkaar dichter dan 1,5 meter te naderen.

Anderhalvemetermaatschappij
Ook congressen hoeven volgens Dona geen probleem te vormen. Normaal bieden de zalen ruimte aan 700 deelnemers. Als er 300 deelnemers worden toegelaten en er afspraken worden gemaakt over het betreden en verlaten van de zalen, kan dat volledig binnen de normen van de anderhalvemetermaatschappij. De directeur van de Brabanthallen roept de overheid daarom op om het maximum aantal deelnemers aan een evenement niet standaard op 100 te stellen, maar te relateren aan de omvang en inrichting van de locatie. Andere grote evenementenlocaties pleiten daar ook voor.
Of de overheid gevolg geeft aan de oproep, is de vraag. Het zal afhangen van hoe de RIVM-cijfers zich ontwikkelen en van de komst van goede medicijnen en wellicht een vaccin.
De branche gaat er voorlopig positief vanuit dat het FireSafety & Security Event ook binnen de anderhalvemetermaatschappij te organiseren is. Minder sociaal dan in het verleden, maar tegen die tijd zullen mensen eraan gewend zijn dat handen schudden niet langer tot de standaard beleefdheden behoort.

Gedeeld

Geef een antwoord