Beveiliging nieuws

Onze partners

NIBHV

IDIS

VideoGuard

VEB

VAIBS

Optex

Service Centrale Nederland

Explicate

2N

SOBA

HD Security

Dahua

ARAS

Ajax Systems

Trigion

Bosch Security Systems

ASIS

ADI

Nenova

Securitas

JMB Groep

Akuvox

Regio Control Veldt

Crown Security Services

Hanwha Vision Europe

De Beveiligingsjurist

Alphatronics

Avigilon Alta

Kiwa

VVNL

Centurion

SmartSD

Milestone

RoSecure

Add Secure

Top Security

Koninklijke Oosterberg

Alarm Meldnet

Sequrix

Boon Edam

SMC Alarmcentrale

DZ Technologies

CardAccess

NetworxConnect

VBN

Uniview

Eagle Eye Networks

Unii

Genetec

EAL

Seris

Paraat

Lobeco

Multiwacht

GFT

BHVcertificaat.online

OSEC

ASSA ABLOY

Nimo Drone Security

CSL

Oribi ID Solutions

Dero Security Products

Connect Security

G4S

Secusoft

i-Pro

Paxton

Masset Solutions

Gold-IP

Hikvision

HID

20face

Seagate

PG Security Systems

MPL

CDVI

Advancis

Brivo

Nimo Dog Security

Traka ASSA ABLOY

SmartCell

Bydemes

Eizo

Branche wil voorrang voor beveiligers bij coronatest

22 september 2020
Redactie
17:12

Net als zorg- en onderwijspersoneel moeten ook beveiligers gebruik kunnen maken van de voorrangsregeling bij de GGD’s voor het laten afnemen van een coronatest. Daarvoor pleit de Nederlandse Veiligheidsbranche in een brief aan de ministers De Jonge en Grapperhaus.

Sneltests op het coronavirus zouden ook zo snel mogelijk – wellicht als pilot – beschikbaar moeten komen voor beveiliging en andere cruciale functies, vindt de Nederlandse Veiligheidsbranche. De kans bestaat namelijk, zo zegt de brancheorganisatie, dat de komende weken de veiligheid op publiek en privaat terrein in gevaar komt door een gebrek aan beveiligers. Dat is dan het gevolg van te weinig testcapaciteit. “Op dit moment moeten beveiligers die zich willen laten testen 4 tot 5 dagen wachten voordat ze het resultaat weten”, zegt voorzitter Ard van der Steur van de Nederlandse Veiligheidsbranche. “Dat betekent dat ook mensen die geen COVID-19 blijken te hebben minimaal 5 dagen niet kunnen werken. Thuiswerken is voor beveiligers immers geen optie.” Zo ontstaat voor werkgevers een forse kostenpost in toch al moeilijke tijden en wordt het voor planners steeds lastiger de bezetting voor te beveiligen objecten rond te krijgen.

Vitale infrastructuur
De brancheorganisatie wijst erop dat beveiliging, net als politie, ambulance en de zorg, onderdeel is van de ‘vitale infrastructuur’ van ons land. Dit werk moet doorgaan, ook onder deze moeilijke omstandigheden.
De Nederlandse Veiligheidsbranche vraagt ook duidelijkheid over de quarantainemaatregelen die het gevolg kunnen zijn van bron- en contactonderzoek door de GGD’s. Wie contact heeft gehad met iemand met een corona-infectie, kan het advies krijgen om 10 dagen in quarantaine te gaan. Dit zou volgens de richtlijnen van het RIVM echter alleen moeten gelden voor ‘huisgenoten’ (categorie 1) of ‘overige nauwe contacten’ (categorie 2). In de praktijk blijkt echter dat beveiligingsmedewerkers het advies om in quarantaine te gaan ook krijgen als ze tot de ‘niet nauwe contacten’ (categorie 3) behoren. “Dit is niet conform de richtlijnen van het RIVM”, aldus Van der Steur. “Mensen uit categorie 3 kunnen gewoon aan het werk als zij de RIVM-richtlijnen in acht nemen.”

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

MPL

Seagate

Videoguard

Wordt een partner