Beveiligingsbranche weert crimineel met maatregelen

De particuliere beveiligingsbranche onderneemt actie om ervoor te zorgen dat er geen criminelen actief worden in de sector.

Laetitia GriffithWe gaan ons keurmerk aanscherpen en komen met nieuwe gedragsregels. Mensen met een criminele achtergrond, en dan heb ik het ook over criminele leden van een motorbende, horen niet thuis in onze sector, zegt Laetitia Griffith, voorzitter van de Nederlandse Veiligheidsbranche, vandaag in het FD.

De politie signaleert volgens de krant dat motorclubs pogingen doen particuliere beveiligingsbedrijven in handen te krijgen en daar wil de branche een stokje voor steken. Particuliere beveiligers moeten volgens Griffith meer gaan samenwerken met de politie en taken overnemen.

De branchevereniging wil hiermee een signaal afgeven aan klanten en het openbaar bestuur, politie en justitie, verenigd per gemeente in de lokale driehoek. Griffith: “De lokale driehoek moet weten dat de evenementen- of horecabeveiligers van onze leden brandschoon zijn en dat hetzelfde geldt voor de beveiliger van een winkel of op degenen die de openings- en sluitrondes van een kantoor verzorgen. Daarmee is een keuze voor een lid van de Veiligheidsbranche een keuze voor zekerheid.”

Gedeeld

One thought on “Beveiligingsbranche weert crimineel met maatregelen”

Geef een reactie