CCV: BORG-certificering blijft bestaan

Volgens het CCV is er ten onrechte in de media bij de introductie van de BRL6020 van UNETO-VNI gesteld dat deze regeling de vervanger is van de huidige BORG regeling.

Dat geeft verwarring bij gecertificeerde klanten en het doet afbreuk aan het kwalitatief hoogwaardige werk dat BORG gecertificeerde bedrijven dagelijks uitvoeren, zegt het CCV.

Het beheer van de richtlijnen voor BORG certificering is ondergebracht bij het CCV. Met BORG certificering ondersteunt het CCV de afnemer in zijn keuze voor gekwalificeerde adviseurs, installateurs en beveiligingsmaatregelen. Anders dan Uneto-VNI, heeft het CCV geen commercieel belang bij installateurs of productleveranciers, benadrukt de organisatie.

De BORG regeling is tevens ontwikkeld in samenspraak met afnemers en de brancheverenigingen voor installateurs. BORG is volgens het CCV breder dan enkel ‘elektronische inbraakbeveiliging’. De BORG-regeling stimuleert om ook te kijken naar organisatorische en bouwkundige maatregelen. Het maakt het advies breed en in het belang van de klant. Niet de levering van elektronische producten staat centraal, maar het beveiligingsvraagstuk. Met BORG is de afnemer in de breedte kwalitatief hoogwaardig beschermd met de juiste middelen: beveiligingsmaatregelen die passend zijn voor zijn specifieke situatie.

Volgens UNETO-VNI sluit BORG echter niet goed aan op de praktijk van elektrotechnische beveiligingsbedrijven. Bovendien ondersteunt de regeling uitsluitend inbraakpreventie, terwijl de bedrijven ook een regeling willen voor cameratoezicht en toegangsbeheer.

De afgelopen jaren is daarom een nieuwe regeling ontwikkeld. Tijdens SSA 2015 heeft de Vakgroep Beveiliging van UNETO-VNI een nieuwe beoordelingsrichtlijn voor technische beveiligingsbedrijven gepresenteerd. Deze staat ook open voor bedrijven die niet bij de branchevereniging zijn aangesloten. De VEB heeft eveneens een eigen regeling.

Gedeeld

2 thoughts on “CCV: BORG-certificering blijft bestaan”

  1. De Borg regeling staat al jaren stil en is feitelijk een regeling gebakken lucht. Allereerst wordt er binnen de Borg regeling al helemaal niet serieus naar totaal beveiliging gekeken waar alle disciplines gelijkwaardig vertegenwoordigd dienen te zijn. als Organisatorische-, Bouwkundige, Elektronische maatregelen en Opvolging. Bij de BRL6020 zijn de overige disciplines al helemaal weggelaten en beperkt UNETO-VNI zich tot elektronische signalering. Hiermee decimeert men het woord beveiliging tot : “U wordt ‘s-nachts gebeld dat uw pand is leeggehaald!!!! voltooid verleden tijd” Het is 2015 en tijd voor verstand. gadgets zijn geen oplossing meer alleen een goed uitgewerkt en uitgevoerd beveiligingsplan.

Geef een reactie