Estafettestaking Brink’s begint in Rotterdam

De aangekondigde estafettestaking en ludieke acties van Brink’s werknemers begint donderdag in Rotterdam. Iedere dag is een andere regio aan de beurt.

brinksHet estafettemodel is vooral bedoeld om consumenten te ontzien, geldpinautomaten raken hierdoor minder snel leeg. Naast stakingen komen er ludieke acties waarmee de bonden vooral druk willen zetten op GSN, G4S en SecurCash. Die bedrijven hebben de sleutel voor de oplossing in handen, aldus de vakbonden.

Brink’s heeft zeven vestigingen, in Drachten, Zwolle, Arnhem, Best, Rotterdam, Amsterdam en Houten. Welk filiaal na Rotterdam het stokje overneemt, is nog niet bekendgemaakt. Dat laten de bonden steeds een dag van tevoren weten. Vorige maand werd landelijk actie gevoerd waardoor veel geldautomaten van met name Rabobank leeg kwamen te staan. Ook nu kunnen banken met volle kluizen blijven zitten omdat geen geld wordt opgehaald. Winkeliers hoeven niet bang te zijn dat zij met grote hoeveelheden contanten blijven zitten. Uit veiligheidsoverwegingen worden zij wel bediend.

Gedeeld

Geef een reactie