Mohammed B. was bijna bewaker op Schiphol

Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh, stond een paar jaar geleden op het punt bewaker te worden op luchthaven Schiphol. Hij was al in het bezit van een uniform. De toegangspas voor het vliegveld lag al klaar. Dat blijkt uit vertrouwelijke stukken uit het politiedossier over Mohammed B. aldus Dagblad de Limburger

Een negatief advies van de politie maakte op het allerlaatste moment een einde aan zijn loopbaan als beveiligingsfunctionaris. De sollicitatie van B. bij het beveiligingsbedrijf Securitas dateert van najaar 1998. Op dat moment was de destijds twintigjarige Marokkaanse Amsterdammer waarschijnlijk nog niet in de ban van de extremistische islam. Mohammed B. heeft via zijn toenmalige advocaat nog geprotesteerd tegen het negatieve advies van de politie Haaglanden.

Mohammed B. vond dat hij ten onrechte een strafblad had door een incident in een Amsterdamse coffeeshop in november 1997. Hij had daar politie-agenten bedreigd, ze uitgescholden voor ‘teringlijders’ en ‘fascisten’. Toen hij daarvoor werd aangehouden, was hij gaan schoppen en slaan. Hij gaf twee politie-agenten een vuistslag en een derde probeerde hij een kopstoot te geven en kreeg daarvoor een boete van vijfhonderd gulden. Het bedrijf Group 4 Securitas be?indigde daarna de interne opleiding.

Gedeeld

Geef een reactie