Nieuwsoverzicht van september 2015 (top 10)

Een overzicht met de meest gelezen artikelen van de afgelopen maand op Beveiliging Nieuws.

De vakbeurs Safety Security Amsterdam (SSA 2015) zit er weer op. Een aantal interviews hebben we al gepubliceerd, de komende week volgt de rest. Beveiliging Nieuws maakte ook weer een korte videocompilatie en foto’s. Hoofdcommissaris Pieter Jaap Aalbersberg van Amsterdam-Amstelland gaf de officiële aftrap en direct na de opening van de vakbeurs zijn de winnaars van de SSA Awards 2015 bekendgemaakt.

Professioneel gebruik van drones wordt al geregistreerd, maar ook pleziergebruiker van drones zouden moeten worden geregistreerd. Dat zegt staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) over de onbemande vliegtuigjes. Ze kijkt naar hoe dat zou moeten. Ook een heel communicatieplan over wat wel en niet mag, zou grote prioriteit hebben.

Nieuwe ransomware doet zich voor als een pornografische app. Eenmaal geïnstalleerd maakt de ransomware melding van gegevens van de gebruiker zoals het IP-adres en apparaatgegevens. Daarbij komt een waarschuwing waarin staat dat er een misdrijf is begaan. Om weer toegang tot het toestel te krijgen moet er een zogenaamde boete van 500 dollar worden betaald.

Sinds 21 februari 2011 tekent Deef Smit wekelijks de cartoon Sjaak Bewaak. Tijdens SSA 2015 hebben Deef Smits en Rob Hamberg een gesprek hierover (video). Deef tekende afgelopen maand weer een erg leuke cartoon van Sjaak Bewaak. Beveiligers, je moet er van houden… en iedereen houdt van Sjaak Bewaak.

Het kabinet maakt een bedrag van ruim 4 miljoen euro extra vrij dat gemeenten kunnen inzetten voor de aanpak van gewelddadig jihadisme. Den Haag krijgt 950.000 euro, Amsterdam 920.000, Utrecht 683.000, Rotterdam 665.000, Delft 535.000 en nog 5 steden krijgen een bijdrage. Het geld wordt beschikbaar gesteld door het ministerie van Veiligheid en Justitie en dat van Sociale Zaken.

Afgelopen week zijn de onderhandelingen tussen de Nederlandse VeiligheidsBranche en de vakbonden over de over vernieuwing van de cao particuliere beveiliging van start gegaan. De werkgevers zien ondanks een pril economisch herstel, de omzet en winstgevendheid van beveiligingsbedrijven onverminderd onder druk staan. Doel van de vakbonden is om te komen tot een verbetering van de cao Particuliere Beveiliging.

Hieronder treft u de top 10 van met de meest gelezen artikelen van de afgelopen maand op Beveiliging Nieuws.

  1. Big Data voor veiliger nachtleven in Eindhoven
  2. Onderhandelingen cao beveiliging van start
  3. Kwart mkb’ers en zzp’ers is slachtoffer van cybercrime
  4. Gemeenten krijgen geld voor aanpak jihadisme
  5. Staatssecretaris wil registratieplicht voor drones
  6. Politie legt systeem voor innen boetes plat
  7. Nieuwe beveiliging in iOS 9 van Apple
  8. Slimme bril moet de politie helpen bij opsporen
  9. Heldenmedaille voor optreden beveiligers NOS-incident
  10. VVD wil cameratoezicht met gezichtsherkenning in Amsterdam

Link: Archief september 2015

Gedeeld

Geef een antwoord