Omzet in beveiligingsbranche opnieuw gedaald

Terwijl de omzet in de zakelijke dienstverlening over het afgelopen halfjaar met 3 procent is toegenomen, is de omzet van de beveiligingsorganisaties met 0,7 procent gedaald. Dit blijkt uit een sectorrapport dat ABN Amro deze week heeft gepubliceerd.

Krimp in beveiligingTariefdruk beperkt in grote mate de groei van de omzet in de beveiligingsbranche. Daarnaast heet de branche te maken met ongunstige branchespecifieke factoren. Bijvoorbeeld een overheid die schoonmaak en beveiliging in eigen beheer wil uitvoeren en het aantal gebouwen wil verminderen. Tevens speelt in het algemeen ook een krimp van het aantal gebouwen en het aantal vierkante meters kantoorruimte. Dit is ongunstig voor het volume, zegt Eric Huliselan, sectoreconoom zakelijke dienstverlening van ABN Amro.

Vernieuwingen in die sector slaan niet aan, voor standaardwerk verdienen bedrijven nauwelijks enige marge. Nieuwe bedrijfsmodellen bieden onvoldoende compensatie aan de structurele marktdruk, aldus Huliselan in het rapport.

Rapport: insights.abnamro.nl

Gedeeld

Geef een antwoord